Els problemes del futbol català amb la Kings League

Molts jugadors de la Kings League militen o militaven a categories del futbol català

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El gran gruix dels jugadors que participen dins de la Kings League, nova lliga creada per Gerard Piqué, viuen i/o juguen a Catalunya.

Per infraestructura i comoditat, en produir-se aquesta a Barcelona, els jugadors de la lliga de moda militen (o militaven) a equips de Tercera RFEF, Primera i Segona Catalana, és a dir, al futbol modest català.

Aquestes categories s’apropen a la professionalitat, tot i que no existeixen els recursos suficients per a assumir que els jugadors siguin professionals. Per això, la Kings League, era un complement perfecte pels militants d’aquestes categories. Si el jugador rebia uns diners del club de Primera Catalana i també de la Kings League, encara s’aproparia a tindre un sou.

Bé, doncs la compatibilitat d’això, ha estat un greu problema la passada jornada al Camp Nou. El declarat millor jugador de la Kings League, Cristian Ubón, no va assistir -com normalment feia- al partit del migdia del Sants, equip que es juga la categoria. El jugador del ‘Barrio’, equip de la Kings League, va preferir assistir al Camp Nou sense compatibilitzar-ho amb el Sants i això ha estat molt polèmic.

Hi ha tota mena d’opinions i postures. Uns creuen que Ubón, jugador de 21 anys, va fer bé en anar al Camp Nou fresc, on anava a lluir molt i, de fet, així ho va fer. Uns altres, creuen que ha estat una falta de compromís. Cristian Ubón havia compaginat a la perfecció la UE Sants i la Kings League fins a la passada jornada.

Ara, la Kings League descansa i des de la lliga volen que això no succeeixi més i han comunicat que treballen perquè els jugadors puguin viure de la lliga de futbol 7. Així ho va dir també Gerard Piqué a la festa ‘post’ Camp Nou.