Can Narcís, un local ubicat al carrer Príncep Benlloc i obert des de l’abril del 2023, és un dels establiments que s’ha especialitzat en els menjars per emportar. Cada vegada són més els clients que demanen aquest tipus de productes i això acompanyat d’una proposta tradicional catalana i plats casolans, és sinònim d’èxit.
A més, l’atenció familiar del seu propietari, Narcís Allué, convida les famílies a triar la seva proposta per davant dels restaurants. “Els clients són molt diversos, des de joves que treballen a les oficines i ‘coworking’ propers, i que busquen dinars ràpids i econòmics per emportar, com escudella o canelons, fins a famílies que demanen plats més abundants per a grups, com guisats tradicionals, arrossos o paelles” comenta Allué.
Narcís Allué s’ha especialitzat en els “dinars ràpids i econòmics per emportar”
Entre els èxits de Can Narcís es troba el fricandó, els caragols, els canelons fets a mà i les croquetes. Tal com explicava Allué, un dels punts que diferencia el seu negoci és la capacitat d’adaptar-se a les estacions de l’any. “Crec que destaquem per utilitzar productes de temporada i ajustar la nostra carta segons l’època, buscant sempre els millors ingredients de cada moment. Per exemple, a l’hivern preparem calçots, a la primavera oferim plats amb pèsols, i també treballem molt amb múrgoles. Ara, a més, he començat a demanar flors de carabassó, que faig farcides, per aprofitar al màxim el que ens ofereix cada temporada” assenyala Allué.
Per si no fos suficient, els clients que encara tenen dubtes quan arriben al local s’assabenten que el propietari compta amb 28 anys d’experiència. Allué va començar a cuinar des dels catorze anys a casa, on els seus pares tenien un negoci familiar, i després va estudiar cuina i va treballar durant deu anys en el sector de l’hostaleria abans d’obrir el seu propi negoci.
Per Narcís Allué, unes de les claus del seu local són els plats que ofereix i el preu reduït als que els ven. El cuiner és conscient que amb el pas dels anys els restaurant s’han tornat cada vegada més cars, per la qual cosa el “boca a boca” ha estat un fenomen que l’ha convertit en un dels màxims atractius gastronomics del Principat. A més, davant la campanya de Pasqua ha experimentat un increment de la demanda, el que demostra que aquesta proposta de local agrada i molt als habitants d’Andorra.