Dimarts, 28 de maig de 2024
És notícia

Tortosa accelera els treballs d’enderroc dels edificis de la plaça de l’Absis que estaven en ruïna

Avatar photo
El risc de col·lapse de tres immobles del carrer Costa de Capellans que no estaven inclosos inicialment en el procés d’enderroc ha provocat l’actuació immediata

L’Ajuntament de Tortosa ha declarat en ruïna tres edificis més del carrer Costa de Capellans, davant la situació de risc de col·lapse d’aquests immobles, situats just al costat dels altres quatre edificis que ja es van declarar en ruïna el passat mes de gener arran d’un incendi.

De fet, durant els últims dies en el marc de les obres de demolició, concretament en l’enderroc de l’edifici situat al carrer Costa de Capellans número 19, va quedar al descobert una mitgera existent a l’immoble número 21, que va posar de manifest el seu mal estat i que la seua estabilitat estructural quedava compromesa. També els altres dos immobles presenten un estat avançat de degradació amb esquerdes generalitzades i el sostre parcialment esfondrat, segons els informes dels tècnics municipals.

“Es tracta d’un enderroc que ja havíem decidit tirar endavant i, per això fa una setmana que vam aprovar el projecte, però la situació d’extrema precarietat i deteriorament de l’estat físic dels elements constructius i estructurals dels tres edificis ha provocat que els declarem en situació de ruïna imminent i que actuem de manera immediata”, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que avui juntament amb el regidor d’Obres Públiques, Jaume Bel, ha visitat els treballs d’enderrocament, que deixen al descobert una potent panoràmica del castell de la Suda.

Pel que fa als treballs de demolició es duen a terme amb extremada cura, atesa la morfologia de la trama urbana, l’antiguitat i l’estabilitat del conjunt patrimonial de l’entorn immediat i l’estat de deteriorament dels immobles afectats. Mentre s’executen els treballs es mantindrà tallat l’accés a vehicles i persones a tota la zona de la plaça de l’Absis.

Quant al cost d’aquesta actuació, que s’ha adjudicat per tramitació d’emergència i en règim excepcional a l’empresa Regimovi, és de 48.385,75 euros.

Una vegada finalitzats els treballs de desconstrucció, l’Ajuntament estudiarà les opcions per reurbanitzar l’espai i poder connectar tot el passeig de Ronda, entre el barri del Castell i el barri de Sant Jaume.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

‘Tornaria a viure com si fos un llangardaix’ al Teatre Principal de Valls

Notícia següent

Feijóo: “Catalunya ha perdut el pes que tenia a l’economia espanyola”

Notícies relacionades