Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Feijóo: “Catalunya ha perdut el pes que tenia a l’economia espanyola”

Avatar photo
A la seva visita al Port de Tarragona, Alejandro Fernández ha proposat un paquet de mesures per protegir la pesca catalana

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha estat al Port de Tarragona per parlar del sector pesquer i les propostes de la seva formació en aquest àmbit. Al líder popular, l’ha acompanyat el candidat a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, i altres líders del territori, que s’han reunit també amb la Confraria de Pescadors per compartir les seves iniciatives.

 

El cap de llista del PP a Catalunya ha deixat clar que la pesca “és un sector prioritari pel Partit Popular i és un valor que s’ha de protegir”. Alejandro Fernández ha assenyalat la pèrdua de treballadors en aquest camp i ha proposat un seguit de mesures per “mantenir la competitivitat i perquè es puguin guanyar la vida”.  Els populars demanen reduir els impostos i traves pel sector, al mateix temps que centren l’atenció en la renovació generacional. Segons expliquen, la seva intenció és potenciar la figura de l’aprenent a través de bonificacions a les quotes de la seguretat social i amb facilitats per accedir a noves embarcacions.

Feijóo demana menys impostos

Pel que fa al líder dels populars a Espanya, Feijóo ha sigut crític amb la gestió econòmica de la Generalitat. El cap de l’oposició ha afirmat que “Catalunya ha perdut el pes que tenia a l’economia espanyola” i també ha remarcat que la pesca catalana “està en recessió” per la seva pèrdua de treballadors al sector. En aquest sentit, ha anunciat un paquet de mesures que duran al Senat per millorar la situació dels pescadors. Els populars plantejaran declarar la pesca com un sector estratègic, incrementar la quota de la tonyina vermella i rebaixar l’IVA del peix i la carn. A més, també volen insistir que la inspecció del peix de fora de la Unió Europea sigui similar a la que es fa a Espanya per evitar la “competència deslleial”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tortosa accelera els treballs d’enderroc dels edificis de la plaça de l’Absis que estaven en ruïna

Notícia següent

VNG es consolida com la capital de la formació ferroviària

Notícies relacionades