Dilluns, 17 de juny de 2024
És notícia

Juan Heredia guanya la cursa de resistència The Longest Night a la Masia de Castelló

Avatar photo
Del centenar de participants, és el corredor que més voltes va aconseguir fer al recorregut, de 6,7 km: un total de 160,8 km i 6.000 m de desnivell positius en 24 h
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juan Heredia Bermúdez és el guanyador, amb 24 voltes, de la 4a edició de The Longest Night, la cursa de resistència que s’ha disputat aquest cap de setmana passat a la Masia de Castelló, a les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest corredor de l’Espluga de Francolí va aconseguir fer el màxim nombre de voltes al circuit, de 6,7 km i un desnivell positiu de 244 m: 24 voltes, que representen un total de 160,8 km i uns 6.300 m de desnivell positius. Aquesta és la distància que va recórrer en 24 h: des de les 21 h del divendres 24 de maig, que és quan va començar la cursa; fins a les 21 h del dissabte 25 de maig.

Només a una volta de diferència es va quedar el segon classificat: Jacinto González Bermúdez, de Berga.

Cal tenir en compte que els 95 corredors i corredores que hi van participar, sobretot de Catalunya, però també d’altres punts de l’Estat, com ara Burgos, Terol, Castelló, València, Saragossa, etc., només disposaven d’una hora per completar cada volta. Cada inici de volta era exactament a cada hora en punt.

El recorregut, molt exigent, va fer que poc a poc i a mesura que avançava la nit, els i les participants anessin deixant de presentar-se a la línia de sortida. Així doncs, 55 participants van completar 6 voltes, aproximadament una marató, i amb la llum del sol, ja només 31 participants van finalitzar la volta 10: 2 dones i 29 homes.

La primera classificada femenina, Cristina Aymerich Ribas, del Vendrell, va completar 15 voltes, 100 km i 3.750 md+. Així van iniciar la volta 16a un total de 10 participants masculins i a partir d’aquí, a la volta 17, 18 i 19 van caure 2 participants per volta. Llavors a la volta 21 va finalitzar, Mohamed Jaadi, de Vila-seca; a la 22, essent tercer en Norbert Llobera, d’Albesa; i a la volta 23, en Jacinto González Bermúdez, que va quedar segon.

Tot això es va viure en un ambient distès, familiar i de companyonia, segons ha explicat els organitzadors, Marc Fernández i Conrad Solé, de l’Associació Esportiva Camins de Pedra, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de l’Associació de la Masia de Castelló, de diverses empreses municipals i de diversos voluntaris i patrocinadors.

L’organització també ha destacat el caràcter solidari de la cursa, perquè s’han aplegat 550 kg de menjar per al Banc dels Aliments (cada participant va aportar-hi aliments a la recollida del dorsal).