Dilluns, 17 de febrer de 2025
És notícia

Cambrils reforça el seu lideratge gastronòmic a Madrid Fusión

Avatar photo
La Cooperativa ha ofert un tast a professionals d’agències de viatges i la Confraria ha participat en una taula rodona sobre el sector pesquer
Un any més Cambrils és present a la 23a edició de Madrid Fusión, el congrés gastronòmic més important a nivell estatal, que es porta a terme del 27 al 29 de gener de 2025. L’objectiu principal de la participació cambrilenca és consolidar la imatge del municipi com destinació gastronòmica de referencia i promocionar la qualitat del seu producte local i de la seva oferta culinària.
En aquesta ocasió, Cambrils s’uneix a 15 destinacions més de l’associació Saborea, que agrupa 26 destinacions gastronòmiques d’arreu de l’Estat compromeses amb la promoció de la tradició culinària i el producte local.
Dins d’aquest marc, Cambrils ha ofert diverses presentacions i demostracions gastronòmiques a càrrec dels xefs cambrilencs Damià Capafons (Restaurant Cal Tendre) i George Urquiza (La Palmera de la Llosa). Entre les propostes que han preparat, destaquen les creacions amb producte fresc del mar i la terra, com la Coca de Sardina, el Romesco o el Calamar Farcit de Llonganissa.
A més, la secretaria de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Claudia Masdeu, participa avui dimecres 29 en una taula rodona amb representants d’altres destinacions mediterrànies de Saborea España (Dénia, Cullera i Vinaròs). La sessió tracta sobre la nova normativa europea i les restriccions que aplica al sector pesquer, tot abordant de quina manera aquesta legislació pot transformar la identitat dels municipis pesquers del Mediterrani.
La Cooperativa Agrícola de Cambrils ha tingut un espai protagonista a l’estand de Saborea, on el dimarts es va dur a terme un tast dirigit a professionals d’agències de viatges especialitzades. En aquest acte, el director comercial de la Cooperativa, Fernando Sarasa, va presentar la destinació de Cambrils i la seva excel·lència gastronòmica a través dels olis aromàtics de la Cooperativa, posant en relleu la qualitat del producte local.
D’altra banda, Enric Vidri, gerent del celler Rosa Maria Torres, col·laborador habitual del “Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils”, va oferir dos tastos especials de vi, cava i sangries per posar en valor el producte vitivinícola de les DO’s de proximitat.
Un altre moment destacat va ser la final del Campionat de Tapes organitzat per Hostelería de España, el dimarts 28, on el cambrilenc Joan Llaberia (xef del Restaurant l’Original Experiències Gastronòmiques) va competir com a únic representant català amb la seva tapa “Gamba Dog”, guanyadora de la fase tarragonina del concurs.
La regidora de Turisme de Cambrils, Camí Mendoza, assegura que la presència al congrés servirà per donar continuïtat a la projecció nacional i internacional de Cambrils. “La nostra capitalitat gastronòmica no només es fonamenta en la llarga tradició culinària del municipi i el saber fer dels seus xefs, sinó també en la qualitat del producte cambrilenc, lligada a la tradició pesquera i agrícola de Cambrils”, ha afirmat la regidora. En aquesta línia, Mendoza ha explicat que “ser a Madrid Fusión ens permet reivindicar el valor d’aquests sectors i contribuir en la preservació de les nostres tradicions i identitat”.
Per la seva banda, el director de l’Oficina de Turisme de Cambrils, Vadim Koryagin, posa de manifest la rellevància de formar part de Saborea:
“Ser membres de l’associació ens permet col·laborar conjuntament amb altres destinacions gastronòmiques de referència d’arreu de l’estat en projectes i promocions de gran impacte, i tot plegat reforça la notorietat de Cambrils com a destinació de turisme gastronòmic.”
Gràcies a la seva llarga trajectòria dins Saborea -i com una de les destinacions fundadores-, Cambrils vol aprofitar aquesta nova edició de Madrid Fusión per reafirmar el seu compromís amb el producte local, la innovació culinària i la promoció de la seva oferta gastronòmica. Amb la participació al congrés, el municipi consolida el seu posicionament com a capital gastronòmica de la Costa Daurada i contribueix a enfortir el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament d’Igualada realitza el ple ordinari del mes de gener

Notícia següent

S’obre el termini per a participar al 30è festival Dixieland de Tarragona

Notícies relacionades