L’Avellanera instal·la panells solars a La Selva del Camp

La cooperativa s’emmarca en el compromís mediambiental i en pro de la sostenibilitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL ha realizat la instal·lació de més de 200 panells solars a la seva planta de la Selva del Camp (Tarragona). Aquesta actuació, segons informa l’entitat, s’emmarca en el compromís mediambiental i en pro de la sostenibilitat de L’Avellanera per abordar la transició energètica, apostant per l’energia solar com a aliada per optimitzar l’eficiència de la seva planta productora.

La potència de la instal·lació és de 100.000 KW, amb una producció de més de 100.000 KWh/any, el que permet cobrir el 30 % de la demanda d’electricitat de la nau i des d’ara la cooperativa compta amb un assessor energètic extern que ajudarà a millorar el rendiment de les plaques.

A més, aquesta inversió permetrà reduir el volum d’emissions de C02 a l’atmosfera en 82,6 tones/any, disminuint així la petjada de carboni. Aquesta solució també equival a la plantació de més de 4.500 arbres anuals.

L’empresa KATAE ha estat l’encarregada de la instal·lació i de la posada en marxa d’aquesta solució energètica d’autoconsum. També ha desenvolupat l’enginyeria,  l’execució, el sistema de monitorització i es farà càrrec del manteniment.

Sobre L’Avellanera

L’Avellanera treballa, des de 1985, per defensar els interessos dels agricultors i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

L’entitat, que pertany  a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins a d’altres més exòtics, i elabora l’Oli d’Oliva Verge Extra amb DO Siurana Silvaurum.

Al llarg de tots aquests anys, els diferents responsables de L’Avellanera han sabut unir les tècniques tradicionals de la zona amb les tecnologies més avançades per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.