L’Strenes es compromet amb la cultura

Tot i les devolucions provocades pel confinament comarcal, el festival manté tots els concerts per aquest cap de setmana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Després d’una setmana de molta incertesa i preocupació davant l’allau de devolucions degut al confinament comarcal, el Festival Strenes ha decidit seguir endavant amb tots els concerts programats per aquest cap de setmana.

Les estrenes en directe dels nous discos dels Stay Homas amb banda, de Clara Peya, de Ginestà i The Tyets, el primers concert electroacústic a Catalunya dels valencians Smoking Souls, i els concerts del talent emergent de Marta Pérez i Jordi Serradell en el marc de la secció Talent Gironí, protagonitzen el quart cap de setmana de la novena edició del Festival Strenes.

L’organització del festival continua reclamant el salconduït cultural per poder assegurar la celebració dels concerts de les pròximes setmanes. De moment continuen programats tots els concerts d’aquesta edició que s’allargarà fins al 2 de maig i comptarà amb algunes de les presentacions en directe més esperades, com les estrenes dels nous discos d’Oques Grasses, Arnau Griso, La Casa Azul o Zoo.

Tot i haver estat una de les edicions més complicades de dissenyar per culpa de les constants restriccions i canvis vinculats a la situació de la pandèmia, la realitat és que l’Strenes va començar amb prop del 90% de l’ocupació, cosa que demostra l’arrelament del festival a la ciutat de Girona i la importància que té el certamen tant pels artistes com pel públic.

“La creació no es pot restringir ni confinar”
Per segon any consecutiu l’organització del Festival Strenes es mostra ferma a la seva responsabilitat i al seu compromís amb els artistes, la indústria i els mitjans de comunicació que hi han apostat des de la primera edició, i manté la quantitat habitual de concerts programats amb una clara aposta pels creadors i creadores, en un moment absolutament clau.

El certamen gironí continuarà essent el pal de paller, el far que encoratgi festivals, festes majors i programacions que encara dubten si han de tirar endavant. És per tots aquests motius que l’Strenes 2021 ha creat el lema “La creació no es pot restringir ni confinar”.