Col·loquen la primera pedra de la nova escola de Vallmoll

El projecte del nou centre educatiu està adjudicat a l’empresa Sorigué i té un cost de 3.200.000 euros, amb un ajut del 90% del Departament d’Educació de Catalunya

‘Avui Vallmoll viu l’obra més important que s’ha fet mai al municipi’. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó i Prats, ha donat el tret de sortida a l’acte institucional de la col·locació de la primera pedra de la nova escola del municipi. Avui, divendres 20 de maig de 2022, els veïns i les veïnes de Vallmoll s’han reunit al voltant del terreny on es construirà la nova escola per formar part d’aquest gran esdeveniment, que suposarà un abans i un després per l’educació de Vallmoll.

L’acte ha comptat amb l’assistència de les autoritats locals: Francesc Carles Fabà, 1r tinent d’alcalde; Marc Cusidó, 2n tinent d’alcalde; Miguel Vicenç Franco, tercer tinent d’alcalde; Francesc Xavier Plana, regidor d’Ensenyament; Ainhona Carbonell, regidora de Cultura i Activitats Lúdiques; i els regidors Ivan Domingo, Joan Perelló i Mara Hernáez. També hi ha assistit el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep G. Gambay, el director general de Centres Públics, Jean Marc Segarra; el director dels St d’Educació de Tarragona, Joan Manel Audí; la cap de Gabinet del Conseller, Neus Fornells i la subdirectora general de construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics, Immaculada Buxadera.

El projecte de l’escola, a mans de l’estudi Garreta Arquitectes de Tarragona, projecta un espai d’una planta amb dos blocs de formigó i que visualitza un espai més enllà d’una escola en horari lectiu. L’equip ha exposat que s’ha volgut donar un valor afegit a l’escola i mantenir “la identitat rural i importància paisatgística” de Vallmoll.

Després que el conseller d’Educació, Josep Gambay ha realitzat la signatura oficial del projecte de l’escola a l’Ajuntament de Vallmoll, s’ha visitat el terreny on es construiran les noves instal·lacions de l’escola Mare de Déu del Roser. Durant els parlaments, l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, ha marcat la importància i valor de poder tirar endavant un projecte que ha nascut de la col·laboració entre dues administracions públiques, l’Ajuntament de Vallmoll i laGeneralitat de Catalunya; amb l’aportació d’una entitat financera, La Caixa. Es preveu que la construcció de la nova escola tingui una durada de tretze mesos per poder-lo inaugurar el curs 2023-24.

També s’ha comptat amb la participació de la directora i equip docent de l’escola de Vallmoll, junt amb l’equip de construcció del nou edifici. El conseller Gambay, ha ressaltat la importància d’aquest nou projecte educatiu vallmollenc i de poder tenir una educació on destaquin “uns valors que t’ensenyin a afrontar tot tipus de situacions, i poder ser feliços aprenent”. I ha afegit que: “Avui es dona resposta a un somni, un poble necessita una escola per bategar”.

Després dels parlaments, els nens i nenes de l’escola de Vallmoll han col·locat els seus desitjos sobre la nova escola, dins la primera pedra. Els representants polítics i d’educació de Vallmoll han procedit a la col·locació de la primera pedra, amb la posterior benedicció del mossèn.

El projecte del nou centre educatiu està adjudicat a l’empresa Sorigué i té un cost de 3.200.000 euros, amb un ajut del 90% del Departament d’Educació de Catalunya i el 10% restant, per part de l’Ajuntament de Vallmoll.