[VÍDEO] Tres policies disparen contra tres gossos “en defensa pròpia”

Un dels cans va ser abatut, provocant la ràbia dels veïns al crit "d'assassins" mentre els altres dos animals defensaven el seu amo

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una operació policial ha acabat amb un dels agents disparant contra tres gossos que intentaven defensar el seu amo, que estava sent detingut.

 

Les imatges, dures pels crits dels veïns i els plors d’un dels animals, que va ser abatut, s’han fet virals i han provocat polèmica a les xarxes per l’actuació dels agents, que alguns usuaris consideren desproporcionada i altres veuen bé per haver-se defensat.

 

Segons expliquen des de ‘Atlántico Hoy’, els fets van produir-se a La Jurada, a la localitat de San Isidro, a Tenerife. Els agents estaven duent a terme una operació per detenir una persona, tot i que no es coneixen més detalls de l’operació.

 

El que sí que se sap és que, a l’hora d’intentar detenir l’home, els seus tres gossos van respondre i van intentar defensar-lo, encarant-se amb els tres agents. Un dels policies va intentar allunyar els animals ajudant-se d’un pal o un tros de fusta gran, un fet que va provocar encara més els cans, que van aconseguir que l’agent caigués a terra.

 

En aquell moment, i per protegir el seu company, un altre dels agents treu la seva arma reglamentària i comença a disparar contra els gossos, abatent-ne un d’ells, a qui s’escolta gemegant.

 

Els veïns de la zona van començar a cridar “assassins” des dels seus balcons i finestres, però l’agent va continuar disparant els animals fins que els gossos, segons s’observa, van calmar-se i van tornar amb el seu amo, que seguia a terra i sota custòdia d’un tercer agent.

 

Les imatges han provocat una forta polseguera al compte SocialDrive, que se n’ha fet ressò, i molts usuaris han descrit l’actuació policial de desproporcionada. Moltes persones creuen que agents de policies, perfectament entrenats durant anys, haurien de poder respondre a una situació com aquesta sense solucions tan dràstiques.

 

Altres usuaris, en canvi, defensen l’actuació dels agents per la mida i la violència dels animals. Creuen que l’agent que va disparar ho va fer per protegir el seu company, que es trobava a terra amb dos dels animals pràcticament a sobre.