Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

VÍDEO | Paloma, primera víctima equina a la ‘Feria de Abril’

Avatar photo
La mort d’una euga a la Feria de Abril de Sevilla indigna els animalistes, mentre els propietaris asseguren que es va tractar d’un infart fulminant

Les fires i romiatges que se celebren a partir d’aquest mes en molts indrets del sud d’Espanya compten habitualment amb la presència de cavalls que serveixen tant per estirar els carros dels assistents amb major poder adquisitiu, com per a muntar-los i exhibir-se davant de tothom.

Però la polèmica sempre hi és present pel nombre anormalment alt d’animals que hi deixen la pell, com va passar aquest passat diumenge a la més famosa de les ‘Ferias’, la de Sevilla.

En l’enregistrament es pot veure com una euga blanca és a terra, donant cosses a l’aire fins que defalleix. Els propietaris del carruatge i l’euga, procedents de la localitat de Camas, van assegurar que l’animal tenia bona salut, segons van declarar a El Mundo.

“Estava en perfectes condicions, amb aparença saludable, cuidada, grassa i bé”, va assegurar el propietari, afegint que la mort havia estat per “un infart fulminant”, com va certificar la veterinària Evelyn Eichler.

El fet és que, al poc d’arribar, l’animal va caure al sol, i és impossible traslladar-lo a alguna zona amb ombra. Un quart d’hora després acabava l’agonia de l’èquid.

El cotxer, per la seva part es mostrava abatut:  “‘Paloma’ és com la meva tercera filla, era la reina de la casa”, assegurava entre plors mentre li desfeia l’arranjament de la cua.

INDIGNACIÓ ANIMALISTA

En una publicació a la xarxa social X, els animalistes del PACMA es mostren indignats per aquest fet. Terrible. ‘Primer cavall mort a la Feria de Sevilla. El primer dia del passeig de cavalls s’ha hagut de lamentar la mort d’un animal. Segons fonts municipals, la causa ha estat un infart. No es coneixen les causes que van provocar l’infart’.

Els animalistes també han anunciat que presentaran una denúncia a l’Ajuntament de Sevilla i al Seprona de la Guàrdia Civil perquè es dugui a terme una investigació que aclareixi les raons de la mort de l’euga.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tallers de capacitació digital per a la gent gran a L’Hospitalet en la 2a edició de l’Endolla’t

Notícia següent

Cau un 19% la construcció de nous habitatges a Terrassa

Notícies relacionades