Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

VÍDEO | Un grup de capellans espanyols desitgen en una tertúlia la mort del Papa

Avatar photo
‘Reso molt perquè pugui anar al cel com més aviat millor’, expressa un dels sacerdots

Diuen que el seu regne no és d’aquest món, però de vegades actuen d’una manera força mundana. I és que un grup de capellans de l’Arxidiòcesi de Toledo que participaven en una tertúlia a través de YouTube, anomenada ‘La Sacristía de la Vendée. Una tertulia sacerdotal contrareevolucionaria’, van desitjar la mort del Sant Pare en el transcurs de la xerrada.

Segons informa Toledodiario, la tertúlia -de caràcter ultraconservador- va ser emesa aquest passat 22 de febrer i s’oposa de manera contundent a la històrica decisió que va adoptar el Vaticà el mes de desembre passat que permet als sacerdots beneir parelles homosexuals o divorciats tornats a casar.

Un grup de sacerdots de les diòcesis de Toledo i Cadis han impulsat una petició a la plataforma Change.org -el passat 31 de desembre-, en què ja han recollit més de 2.400 firmes, per demanar al Papa Francesc que anul·li la declaració ‘Fiducia supplicans’, del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe.

Els participants de la tertúlia van acollir amb assentiments i somriures l’afirmació d’un dels participants, el capellà Gabriel Calvo Zarraute: ‘Reso molt perquè -el Papa- pugui anar al cel com més aviat millor’.

El macabre desig de Zarraute és és secundat pel sacerdot nord-americà Charles Murr, amb un “jo també em sumo a les oracions”. El moderador de la tertúlia, Francisco J. Delgado, s’adhereix a aquest desig: “Doncs a veure si resem més fort”. La resta de capellans presents (Rodrigo Menéndez Pinar, Juan Manuel Góngora i Roylán Recio) somriuen. “Som molts amb aquesta intenció”, afegeix Calvo Zarraute.

L’ARXIDIÒCESI PICA EL CROSTÓ ALS CAPELLANS ULTRES

Calvo Zarraute i el moderador, Francisco Delgado són dos sacerdots de l’Arxidiòcesi de Toledo. Aquesta, en una nota de premsa remesa ahir a la nit, mostra el seu rebuig a les manifestacions difoses en aquesta tertúlia i ha demanat als participants que demanin perdó per unes declaracions que “lesionen la comunió de l’Església i escandalitzen el Poble de Déu”.

L’Arxidiòcesi també deixa la porta oberta a ulteriors mesures disciplinàries per als capellans de la seva diòcesi que van participar en aquestes manifestacions.

ELS CAPELLANS NO ES DISCULPEN

En un comunicat a la xarxa social X, el compte ‘La Sacristía de la Vendée’, del qual formaven part els capellans ultres, malgrat que reconeixen que aquestes afirmacions són desafortunades i constitueixen ‘una relliscada’.

Segons els implicats, ‘És un comentari de mal gust i, malgrat que no expressa desitjos de la mort del Papa, com alguns mitjans han difós maliciosament, comprenem que es pugui entendre d’aquesta manera’.

ESCORAMENT A LA DRETA DELS NOUS SACERDOTS

La crisi de vocacions i l’abandonament dels costums catòlics han produït en l’Església Catòlica de base un escorament cap a tesis reaccionàries, especialment a l’Estat Espanyol, on la crisi dels valors catòlics és més palesa.

Així els seminaris tenen menys aspirants a capellà i els que hi ingressen solen provenir de famílies catòliques molt conservadores; i aquests valors són els que transmetran en el seu sacerdoci.

Algunes de les mesures per obrir l’Església Catòlica als nous corrents (feminisme, homosexualitat, divorciats…), empreses des del Vaticà pel Papa Bergoglio, no agraden gens a aquesta nova fornada de capellans joves, i no és tan estranya una reacció d’aquesta mena contra la figura del Papa Francesc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’equip SOLC Golf Costa Daurada de tenis adaptat llueix el patrocini de FCC

Notícia següent

Catalunya tindrà dues noves xarxes expertes en malalties minoritàries

Notícies relacionades