VÍDEO: Animalistes denuncien la ‘humiliació i maltractament’ d’una vaqueta en unes festes patronals

El PACMA mostra les imatges de joves maltractant l'animal i aposten per l'abolició de tota mena de festejos taurins.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Partit Animalista PACMA ha compartit a les xarxes socials imatges «d’un intolerable tracte per part d’uns joves a una vaquilla durant les festes patronals de Villarodrigo», a Jaén.

L’animal, que havia estat aviat en una plaça, va rebre un tracte vexatori per part de diversos assistents que li van al damunt, el van empènyer i van acabar arrossegant-lo fora de la sorra, agafada per les banyes i la cua.

Va passar la darrera setmana de setembre, però imatges com les que han estat compartides a les xarxes socials de PACMA solen ser freqüents durant els mesos d’estiu. Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, el País Valencià i Extremadura solen ser els escenaris més habituals d’aquesta mena de festejos taurins.

«Lamentablement, aquestes trobades solen unir un perillós còctel d’alcohol, festes, joves, descontrol i adrenalina que sol acabar pagant una ‘vaquilla’, com ha passat una vegada més», assenyalen els animalistes.

PACMA advoca, per evitar imatges com aquestes, per prohibir de tota mena de festejos amb animals i especialment els festejos taurins, subratllen. Alhora lamenten que la tauromàquia, que afecta tant bovins com equins, hagi quedat fora de la recent entrada en vigor Llei de Protecció Animal.

Finalment, asseguren que seguiran treballant com a primera força extraparlamentària per conscienciar l’opinió pública sobre la necessitat d’exigir als governs l’abolició de la crueltat animal inherent a aquests festejos.