Uns boletaires troben el cadàver d’un home desaparegut des del maig

L'home va desaparèixer sense deixar rastre el passat mes de maig, quan va sortir de casa sense la cartera i hi va deixar tancat el gos

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Uns boletaires han trobat el cadàver de José Antonio Illescas, un home que va desaparèixer el passat mes de maig sense deixar rastre.

La troballa va produir-se el diumenge a la Serra de Lanteira, a Granada, i malgrat que les autoritats encara han d’identificar el cadàver amb proves forenses —a causa del seu avançat estat de descomposició—, els familiars han assegurat que podria tractar-se d’ell.

En José Antonio va desaparèixer el passat 13 de maig a Lanteira. Els seus familiars van denunciar-ne la desaparició, ja que consideraven que les circumstàncies de la desaparició eren estranyes.

L’home acostumava a treure a passejar el seu gos per la zona, però aquell dia va deixar l’animal a casa i tampoc va emportar-se la cartera. A més, pertanyia a l’Infoca, l’organisme encarregat de la prevenció i extinció d’incendis forestals a Andalusia, motiu pel qual coneixia perfectament la zona.

Malgrat els esforços de la Guàrdia Civil, que va muntar un dispositiu de cerca de fins a 2 km al voltant de Lanteira, en José Antonio no va aparèixer. Dies després, la Benemèrita va desmuntar el dispositiu perquè no van trobar pistes ni senyals que guiessin la investigació. La casualitat ha volgut que hagin estat uns boletaires qui han trobat el cos i han alertat les autoritats.

Es dona la circumstància que els familiars havien demanat el rastreig del seu mòbil des del primer moment, però no van aconseguir l’autorització judicial fins fa dues setmanes, més de quatre mesos després de desaparèixer.