L’única opció possible si perds el carnet de conduir

Hi ha una opció si t'han robat el carnet o l'has perdut

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

A vegades, a causa de la pressa, podem oblidar d’emportar-nos la cartera o la bossa, deixant a casa documents importants com el DNI o el permís de conduir, el que pot suposar una greu incidència, especialment en dies en què es necessita conduir. Conduir sense el permís a mà pot comportar una multa.

Fins fa poc, els conductors només tenien l’opció de portar el permís de conduir en format físic. Ara hi ha una manera legal de portar el permís en format digital en el mòbil. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha recordat l’única manera legal de portar el permís en el mòbil: instal·lar l’aplicació ‘Mi DGT’ en el dispositiu, de manera totalment gratuïta.

A través d’aquesta aplicació de la DGT, també es poden fer tràmits relacionats amb el permís de conduir i els vehicles del titular, sense haver d’anar a les oficines en persona. La intenció de la DGT és que, progressivament, tots els usuaris s’acostumin a utilitzar aquesta aplicació per a totes les gestions i sigui l’única eina necessària.

L’aplicació ‘Mi DGT’ ofereix molts avantatges, com ara portar el permís i la documentació dels vehicles en una cartera digital i fer gestions administratives a distància. Algunes de les gestions que es poden fer a través de l’aplicació són: demanar la memòria d’un vehicle, pagar multes i comunicar reclamacions. Tanmateix, encara hi ha algunes millores pendents, com per exemple, només els titulars de vehicles matriculats des de novembre del 2016 tenen l’opció de tenir la fitxa tècnica en l’aplicació.

La DGT recorda que la identificació digital només té efecte a la xarxa de carreteres de l’Estat, per això es recomana continuar portant la documentació física en casos en què no es tingui el dispositiu mòbil a mà o bé, a l’estranger.