ÚLTIMA HORA | Almenys 7 morts en l’incendi d’una famosa discoteca

Els cossos d'emergència encara busquen persones desaparegudes, algunes d'elles pertanyents a un mateix grup d'amics que celebraven un aniversari

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una autèntica tragèdia ha provocat la mort de, com a mínim, set persones després que s’incendiés la discoteca on havien sortit de festa.

Els fets han succeït a la ciutat de Múrcia, en una discoteca de la zona coneguda com a Atalayas. Segons fonts d’emergències, el foc s’hauria iniciat a la primera planta de la discoteca Teatre per causes que encara s’estan investigant, però el foc ha acabat afectant tres locals d’oci. 

En un primer moment s’han comptabilitzat quatre persones ferides per inhalació de fum, però un cop apagat el foc, els Bombers han començat a buscar diverses persones que eren a la discoteca, però que no se les havia localitzat un cop evacuat el local. Es tractaria d’un grup de vuit persones que eren a la planta superior d’un dels locals celebrant un aniversari.

L’alcalde de la ciutat, José Ballesta, ha confirmat a través de les xarxes socials que la xifra de morts ascendeix ja a set persones. Els cossos d’emergència no descarten l’aparició de més cadàvers, ja que encara hi ha persones no localitzades.

L’Ajuntament ha habilitat el Palau d’Esports de Múrcia per atendre els familiars i amics de les víctimes i els desapareguts. Allà hi treballa un equip de psicòlegs i de treballadors socials, juntament amb Protecció Civil i la Policia Local. L’alcalde ha decretat tres dies de dol oficial a la ciutat.

 

La mateixa discoteca va patir un altre incendi l’any 2009

El d’avui no és el primer incendi que pateix aquest local d’oci de Múrcia. L’any 2009, uns cables que travessaven la façana de l’edifici ja van provocar un altre foc que va obligar a desallotjar l’establiment, en aquella ocasió, però, sense víctimes.