Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Troben un nen autista deambulant després que l’oblidessin al bus escolar

Avatar photo

La mare d’un nen d’11 anys amb trastorn de l’espectre autista ha denunciat que se’l van oblidar durant cinc hores al microbus escolar amb què es dirigia a l’escola. Segons explica la Cadena SER, el nen té una discapacitat intel·lectual del 45% i acudeix al Centre d’Educació Especial Alfonso X el Sabio de Madrid.

Segons ha denunciat la mare, el seu fill viatjava en un microbus escolar amb cinc nens més, la conductora i una monitora. El nen va quedar-se adormit a la part del darrere del vehicle i en arribar al centre, ningú va adonar-se’n, ni la conductora del bus, que va seguir la marxa; ni la monitora.

En arribar a les instal·lacions de l’empresa de transports, la conductora no va revisar el vehicle i no va veure el nen adormit a la part del darrere, deixant-lo tancat durant cinc hores. 

Quan el nen va despertar-se i va trobar-se sol i tancat en un lloc que no coneixia, va començar a tocar el clàxon fins que el personal de l’empresa el va veure. El treballador que va obrir l’autobús, en canvi, va pensar que el nen s’havia colat i va amenaçar de trucar a la Policia.

El menor va sortir del vehicle i va començar a deambular pels carrers, a diversos kilòmetres de casa seva, fins que va entrar en un supermercat a demanar si podia anar al lavabo. La treballadora de l’establiment va trucar a la Policia Local, que en arribar i parlar amb el nen van posar-se en contacte amb el seu pare. Eren les 14:22 h de la tarda, gairebé cinc hores després que el nen sortís de casa a les 09:35 h.

Durant aquestes cinc hores, ningú s’havia adonat que el nen no era al Centre d’Educació Especial. Per aquest motiu, la mare del menor ha denunciat els fets i la Conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid ha anunciat que obriran un expedient per investigar els fets.

La família denuncia que, en primer lloc, l’empresa d’autobusos no s’adonés que el nen era al vehicle abans de tancar-lo i deixar-lo estacionat, un fet que en condicions de calor podria haver tingut conseqüències nefastes per al nen.

Però el pitjor del cas és que ningú del Centre d’Educació Especial s’adonés que el nen no hi era. Van passar cinc hores fins que la Policia va trucar el pare del nen i la família no entén que el personal del Centre no s’adonés que els faltava un menor, especialment quan una monitora viatjava amb ell al mateix bus. A més, la mare assegura que el petit pren una medicació que li pot provocar somnolència.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × 2 =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Reus incentiva la contractació de persones a l’atur

Notícia següent

La Campanya de Tardor del comerç de Blanes repartirà 52.800 cromos

Notícies relacionades