Treuen de presó l’home acusat de matar i rostir la seva dona a la barbacoa

L'acusat del crim argumenta que va trobar-la morta a casa, però que es va espantar i va tallar el cos per cremar-lo en una barbacoa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un home acusat d’assassinar, esquarterar i cremar la seva dona sortirà de presó després de quatre anys de presó preventiva i sense data prevista per a la celebració del judici. La decisió l’ha pres l’Audiència Provincial de Las Palmas i l’acusació particular ja ha demanat mesures perquè alerta d’un alt risc de fuga.

 

Els fets van succeir el gener del 2019, quan Romina Celeste va convertir-se en la primera víctima de la violència de gènere a Espanya d’aquell any. Ella era una noia de 29 anys sense recursos econòmics i que tenia dos fills al Paraguai. Estava casada amb en Raúl Díaz, un home de 44 anys.

 

La defensa d’en Raúl exposa que l’home va tornar a casa la nit de Cap d’Any després d’haver consumit drogues i que va trobar-se amb la seva dona morta, cosa que el va espantar i va decidir desfer-se del cos esquarterant-lo i cremant una part al jardí de casa, en una barbacoa.

 

Les flames i el fum van alertar els veïns, que van demanar-li explicacions i ell va detallar que estava fent-se un rostit a la barbacoa. Una setmana després, l’home va denunciar la desaparició de Romina per la insistència de la seva sogra, que trucava per saber què havia passat amb la seva filla i perquè feia una setmana que no en sabia res.

 

Tots aquests detalls van convertir el Raúl en el principal sospitós del cas i va acabar sent detingut el dia 13 de gener, després que la Policia punxés el seu telèfon i escoltés una conversa on l’home confessava com s’havia desfet del cos. Segons sembla, la resta del cos que no va poder cremar a la barbacoa la va tallar a trossos, els va posar en bosses d’escombraries i els va llençar al mar.

 

L’única prova que es va poder reunir d’això va ser un tros de pulmó que es va localitzar de la víctima, i que els resultats d’ADN confirmen que era de la Romina.

 

Des del gener del 2019, el Raúl està ingressat de forma preventiva en una presó, però serà posat en llibertat fins que no hi hagi una data per al judici. L’acusació particular creu que hi ha un alt risc de fuga i ha demanat que se li imposi una ordre de compareixença diària i que se li retiri el passaport, juntament amb la imposició d’una prohibició d’abandonar el país.

 

L’home està acusat d’un delicte de maltractaments habituals, un de lesions en l’àmbit de la violència de gènere, homicidi, profanació del cadàver i simulació de delicte. Per tot, demanen una pena de 20 de presó.