Diumenge, 19 de gener de 2025
És notícia

El Suprem avala la col·locació de la bandera de l’arc de Sant Martí en edificis públics

Avatar photo
L’Alt Tribunal considera que aquesta insígnia no té significacions “partidistes” ni genera enfrontament
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, penja una pancarta amb els colors de l’arc de Sant Martí a la façana del consistori. ACN

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha avalat aquest dilluns la col·locació de banderes de l’arc de Sant Martí en edificis públics en considerar que no té significacions “partidistes” ni genera enfrontament.

L’Alt Tribunal ha resolt així un cas sorgit amb motiu de la seva instal·lació durant el dia de l’orgull a les instal·lacions de la Diputació de Valladolid i l’Ajuntament de Saragossa. Segons apunten els jutges, posar aquestes banderes no suposa cap infracció a la llei que regula l’ús de la bandera d’Espanya ni fa perillar els principis “d’objectivitat i neutralitat de les administracions públiques”.

“El Tribunal Suprem no aprecia impediment perquè, en ocasió de la celebració del 28 de juny, s’exhibís la bandera d’arc de Sant Martí, perquè ni es va col·locar per substituir o subordinar-hi les banderes i ensenyes oficials, ni és un signe o símbol de significació partidista i tampoc propugna cap mena d’enfrontament. Al contrari, es projecta a favor de la igualtat entre les persones, un valor reconegut per la Constitució i per la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea”, destaca el tribunal en una nota difosa aquest dilluns.

El Suprem s’ha expressat així en la resolució de dos recursos de cassació presentats per l’Associació d’Advocats Cristians. La decisió, tanmateix, ha tingut el vot particular discrepant del magistrat José Luis Requero, que considera que la col·locació per una administració pública de banderes LGTBIQ sí que infringeix la seva obligació de neutralitat i objectivitat dels estaments públics.

Segons el magistrat, el moviment LGTBIQ -representat per la bandera multicolor- reuneix tendències sexuals que sustenten postulats com l’anomenada “ideologia de gènere” i que generen “divisió a la societat”. “Una cosa és la consecució d’objectius inspirats, segons la llei, en principis plausibles com són els d’igualtat, respecte, inclusió i tolerància i una altra que una administració pública vagi més enllà del compliment d’aquests objectius prevists legalment i vingui a abanderar -l’expressió és intencionada- uns postulats ideològics controvertits”, conclou.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Consell dinamitza la lectura a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès

Notícia següent
pessebre-sorra-la-pineda

Un dels pessebres de sorra més visitats de Tarragona duplicarà la seva mida

Notícies relacionades