fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Reparteixen menús infantils amb ous podrits, cucs i productes caducats

Avatar photo

La Plataforma Femar, encarregada de subministrar menús de menjar a residències infantils i residències per a gent gran, ha estat multada després de comprovar que va enviar a residències infantils menjar en molt mal estat, caducat, amb aliments podrits i fins i tot amb cucs.

Segons recull la Cadena Ser, els fets haurien succeït des del passat 11 de juny en una residència infantil de Colmenar Viejo, a Madrid, des d’on van denunciar haver rebut ous podrits i amb cucs i una llauna de tonyina que estava perforada i perdia oli.

El 21 de juliol, una altra residència infantil, Nuestra Señora de Lourdes, va denunciar haver rebut ous recoberts de pols i brutícia i que feien molt mala olor.

Dos mesos abans, al maig, el centre de primera acollida Isabel Clara Eugenia de Madrid va denunciar haber rebut 25 kg de mandarines “no adequades”. I el juny, un altre centre d’Hortaleza va rebre nectarines i pinyes en molt mal estat.

En total, Plataforma Femar ha estat sancionada per la Conselleria d’Assumptes Socials de la Comunitat de Madrid a pagar una multa de 2.853,01 €.

L’entitat ha rebut una altra sanció, de 374,22 €, per enviar gelatines caducades a una altra residència de primera infància de Madrid. I el juny i juliol passats van trencar la cadena del fred en nombroses ocasions, fet que ha comportat dues multes de 703,42 € i 383,16 €.

Nou contracte per subministrar menjar

Malgrat tots aquests incidents i sancions per part de la Conselleria, la Plataforma Femar va aconseguir, el mes passat, renovar el seu contracte per a subministrar menjar a 22 residències infantils públiques que alimenten entre 600 i 800 menors.

Des de la Conselleria asseguren que la llei no impedeix tornar a contractar una empresa sancionada, i ho justifiquen explicant que els aliments en mal estat no van arribar-se a servir als infants.

L’oposició a l’Assemblea de Madrid, PSOE i Más Madrid, han denunciat en nombroses ocasions que s’estigui proporcionant aliments podrits i en mal estat als nens i a la gent gran de la Comunitat amb diners públics a través d’empreses privades que no fan cap mena de control sobre el menjar.

La Comunitat, per la seva banda, defensen que l’empresa hagi pogut presentar-se al concurs i argumenten que “és una empresa que contracten totes les administracions i actualment es troba en més de 800 processos de licitació, la major part del govern central”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Port de Tarragona celebra el centenari de la seva seu

Notícia següent

Lleida presenta la campanya de Nadal amb 180 activitats

Notícies relacionades