Multen un home amb més d’un milió d’euros per transportar un porc mort a la furgoneta

L'home no va poder acreditar la procedència de l'animal ni el seu estat sanitari.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Guàrdia Civil d’Alacant ha denunciat a Torrevella (Baix Segura) el conductor d’una furgoneta que transportava al maleter un porc mort l’origen ni l’estat sanitari del qual no va poder acreditar, segons informa Levante.

El vehicle no estava habilitat per al transport de carn per a consum humà i l’animal va ser intervingut per a la seva destrucció. La intervenció del porc es va produir el 12 de maig passat durant un dispositiu de prevenció de la seguretat ciutadana a l’autopista AP-7 a l’altura de Torrevella.

Els agents van detectar un embalum sospitós al maleter d’una petita furgoneta i van comprovar que es tractava d’un porc mort, la carn del qual havia de ser destinada per al consum humà. Una patrulla del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Guardamar es va personar al lloc i va confirmar que es tractava d’un porc domèstic.

NI PAPERS NI HIGIENE

A més, l’animal estava sent traslladat en un vehicle que incomplia les mesures tècniques i higiènico-sanitàries, fet que suposa un risc potencial per a la salut pública. Els investigadors van denunciar el conductor per diverses infraccions, i van donar compte a la Conselleria de Sanitat.

Aquests fets poden comportar sancions econòmiques fins a 1.200.000 euros, segons la Guàrdia Civil. Un cop formalitzada la denúncia, una empresa va retirar el cos del porc per a la posterior destrucció i la Guàrdia Civil continua amb les investigacions per esbrinar la procedència de l’animal.

El Seprona ha aconseguit evitar que aquesta carn acabés “destinada al consum humà, duent a terme les funcions per prevenir, controlar i erradicar malalties animals, millorar la sanitat dels animals i els seus productes, protegir la salut humana i animal, i prevenir riscos per a la salut derivats del consum de productes d’origen animal”, informa la Comandància d’Alacant.