Mor un nen de 4 anys ofegat a la piscina

Els familiars del nen han començat a fer-li maniobres de reanimació fins a l'arribada dels serveis d'emergència, però no han pogut salvar-lo

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les altes temperatures d’aquests dies, impròpies per a l’època de l’any, han allargat una temporada de bany que està sent molt tràgica a tot el país.

Aquest mateix dissabte, 30 de setembre, un nen de 4 anys ha mort ofegat mentre es banyava a la piscina municipal de Mutxamel, a Alacant. Els serveis d’emergència han rebut l’avís aquesta tarda i han mobilitzat diverses unitats dels serveis mèdics del SAMU i del SVB.

En arribar, els sanitaris han continuat les maniobres de reanimació que els familiars del nen i agents de la Policia Local havien començat. Malgrat tot, no han aconseguit reanimar el nen i han hagut de certificar la seva mort.

Només aquesta setmana, a les portes d’octubre, s’han hagut de lamentar diverses morts per ofegaments a platges i piscines de Catalunya i la resta d’Espanya. En aquesta època de l’any, a més, els serveis de socorrisme ja han acabat en moltes localitats, així que fins que no arriben els serveis d’emergència no es pot començar a reanimar les víctimes, ja que a vegades familiars i amics no tenen les nocions suficients per a fer-ho de forma correcta.