fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Investiguen per maltractament un home que tenia tres gossos encadenats i momificats

Avatar photo

La Guàrdia Civil ha investigat un noi de 23 anys per la presumpta autoria d’un delicte de maltractament animal en posseir, a l’interior d’una gossera, els cadàvers de tres gossos lligats i momificats a la localitat de Tuineje, a l’illa canària de Fuerteventura.

El Seprona va tenir coneixement dels fets després de rebre una trucada anònima, on s’informava del possible maltractament de diversos gossos. Immediatament, la Patrulla del Seprona de Puerto del Rosario es va traslladar fins al lloc indicat.

En arribar, van poder comprovar com a l’interior d’unes instal·lacions destinades a gossera hi havia tres cadàvers momificats de gossos, lligats per cadenes, motiu pel qual es va iniciar l’oportuna investigació per a determinar les causes de la mort i les possibles responsabilitats penals que en puguin derivar.

Activant el protocol, van recollir els cadàvers amb l’ajuda dels serveis veterinaris de la Mancomunitat Centre-Sud de Fuerteventura, per al trasllat i corresponent estudi que determinarà les possibles causes de la mort, i tot això quedarà a disposició de l’autoritat judicial.

PRIMERES HIPÒTESIS

Segons les primeres evidències i un cop identificat el propietari, “aquests haurien mort per deshidratació severa per absència d’aigua, encadenats i per omissió de les cures degudes del seu propietari, circumstància que es va veure agreujada per les altes temperatures assolides als mesos de juliol i agost”.

Per tot plegat, se li va imputar al propietari dels gossos un delicte de maltractament animal per omissió de les cures degudes remetent l’atestat policial al corresponent jutjat de guàrdia i a la Fiscalia de Medi Ambient a Puerto del Rosario.

Aquesta tipologia delictiva està recollida a l’article 340 Bis del Codi Penal, amb una pena de presó de dotze a vint-i-quatre mesos, a més de la pena d’inhabilitació especial de dos a quatre anys per a l’exercici de la professió, ofici o comerç que tingui a veure amb els animals, així com per a la tinença d’animals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Atrapen a Maçanet un lladre que havia robat 3.000 euros en cafè de la càrrega d’un tràiler aparcat en una àrea de l’AP-7

Notícia següent

La sala Zazie de Vilafranca acollirà projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

Notícies relacionades