fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

ATENCIÓ: Denuncien Espanya per la mort de desenes de britànics a qui havien receptat Nolotil

Avatar photo

L’associació de pacients afectats per les drogues (ADAF) que representa a pacients britànics que es consideren víctimes de certs medicaments, ha emprès una demanda contra el govern espanyol per considerar que no va protegir els ciutadans d’una reacció adversa ‘potencialment letal’ que pot generar el metamizol (principi actiu del popular Nolotil).

Aquest fàrmac està prohibit a la Gran Bretanya, Índia, Estats Units i Austràlia, ja que pot provocar agranulocitosi, una malaltia que redueix el nombre de glòbuls blancs, deixant el cos indefens davant certes infeccions.

350 AFECTATS i 45 MORTS

L’associació ha detectat 350 casos de reaccions greus al metamizol des dels anys 90, dels quals n’han acabat morint 45 (30 britànics i 6 irlandesos). I és que s’ha demostrat que els pacients de les illes britàniques tenen un risc major de patir agranulocitosi que la resta d’europeus, d’aquí la prohibició.

En un estudi de 2021 es conclou que els casos d’aquesta malaltia són entre 80 i 120 vegades més freqüents entre els pacients britànics que no pas en els espanyols.

L’ADAF EN VOL PROHIBIR LA VENDA

Cristina García del Campo, presidenta d’ADAF assegura que el metamizol es va receptar, molts cops, contra la voluntat dels mateixos pacients, encara que ha reconegut que són molts els metges que, sabent-ne els efectes adversos, no en recepten als britànics.

Molts farmacèutics, també, es neguen a dispensar metamizol sense recepta i d’altres adverteixen la perillositat als ciutadans britànics, sobretot en zones turístiques on se’n reuneixen morts.

García assegura que l’objectiu de l’ADAF és prohibir la venda d’aquest fàrmac, com ja ho han fet d’altres països, fins a 40, com la Gran Bretanya, Suècia, Dinamarca, l’Índia o els Estats Units. A Espanya, en canvi, segueix sent un dels antiinflamatoris més populars.

LA PREMSA BRITÀNICA CONTRA EL METAMIZOL

‘El Nolotil gairebé em mata’, ‘Estic en hospital espanyol sense poder caminar o menjar’, ‘Un irlandès mor de xoc sèptic després que li receptessin Nolotil a Espanya’, ‘Britànics moren després de prendre un analgèsic espanyol’… aquests són alguns dels titulars al respecte.

La premsa britànica i Irlandesa ha fet un cavall de batalla de la prohibició del Nolotil a l’Estat Espanyol on tants dels seus ciutadans passen les vacances. Avisen, també, els seus compatriotes que visitin Espanya i els seus ex-pats (britànics que viuen a Espanya) que evitin prendre metamizol.

També donen centenars de testimonis de persones afectades pel Nolotil, com el de Gary Robinson, que va perdre la seva mare Gloria en patir un vessament cerebral després que li receptessin pel seu mal d’esquena. El pare de Robinson, de 82 anys, per part seva, va desenvolupar sèpsia i una infecció bacteriana com a resultat de la medicació. Tot i haver-se operat per extirpar el teixit afectat, el pare de dos fills va morir més tard per xoc sèptic.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Boi visibilitza la hipersexualització de les dones i les nenes com a violència masclista

Notícia següent

‘Cost de Vida’, aquest dissabte al Teatre Municipal de Roses

Notícies relacionades