



També s’han donat a conèixer en detall els tres biopolígons especialitzats que actualment s’impulsen a les comarques de Ponent com a exemples de model industrial sostenible. En primer lloc, el biopolígon d’Alcarràs, impulsat per Alcarràs Bioproductors, i que neix d’una planta de compostatge promoguda per ramaders i ja treballa en l’atracció de noves refineries i bioindústries.
En segon lloc, el biopolígon de Balaguer, promogut per l’empresa Noguera Renovables, que es focalitza en la generació d’energia i química verda. Finalment, el biopolígon d’Alguaire, en què Aeroports de Catalunya impulsa un projecte per a la producció d’hidrogen verd, una hidrolinera i la captació d’indústries vinculades a la mobilitat neta i el sector aeroespacial.
Durant la jornada hi han participat empreses innovadores com EVARM i Aldoratech, així com les universitats UPC i URV, que contribueixen a la transferència de coneixement i al desenvolupament tecnològic d’aquest nou ecosistema industrial. Amb una elevada participació i un format col·laboratiu, la jornada ha evidenciat que els biopolígons són una oportunitat real per consolidar Ponent com un referent industrial verd, competitiu i arrelat al territori, amb capacitat de lideratge a escala catalana i europea.
