Un sabater és condemnat per fer-se passar per podòleg

Anunciava fer pedigrafies, diagnòstic de les patologies dels peus i confecció de plantilles

El Jutjat Penal ha condemnat el propietari d’un centre de reparació de calçat a set mesos de presó per intrusisme a la Podologia per anunciar que realitzava diagnòstic dels peus i plantilles personalitzades sense disposar del títol universitari en aquesta branca sanitària .

La denúncia va ser duta a terme pel Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana, que des de fa anys treballa contínuament “per eradicar aquest problema que afecta la professió i posa en perill la salut de la població”, segons assenyala l’entitat en un comunicat.

Segons el Col·legi, el sabater ha estat condemnat a la pena de 7 de mesos de presó i el pagament de les costes processals per regentar un negoci de reparació de calçat en què anunciava realitzar, mitjançant pedigrafies, diagnòstic de les patologies dels peus i confecció de plantilles personalitzades.

“Actuava com si fos podòleg mancant del títol universitari en aquesta branca sanitària”, afirmen per afegir que la sentència, que és ferma per la conformitat de l’acusat, “reafirma novament les competències dels professionals de la Podologia quan es tracta del tractament de malalties i deformitats dels peus dels pacients”.

Des del Col·legi s’ha insistit en la importància que sigui “la mateixa Conselleria de Sanitat la que col·labori i persegueixi aquestes pràctiques fraudulentes que poden suposar greus conseqüències per als pacients i, per descomptat, suposa un greuge per a tots els professionals de la Podologia” .

L’entitat col·legial indica que la forma “més senzilla de saber que estem a les mans d’un professional qualificat és comprovar que aquest disposa de número de col·legiat”.