Protecció Civil tanca l’alerta del pla Ventcat

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 47 trucades pel temporal, cap per incidències greus

Protecció Civil ha tancat l’alerta del pla d’emergències per ventades Ventcat, un cop finalitzat l’episodi. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 47 trucades per 44 incidències relacionades amb el vent, sobretot amb origen al Barcelonès (26), Maresme (7) i Vallès Occidental (4). La majoria de trucades han estat per risc estructural i obstacles, cap d’aquestes per incidències greus.
Des d’ahir a les deu de la nit els Bombers han rebut una cinquantena d’avisos per la pluja i, sobretot, pel vent. Arbres i branques caiguts i elements moguts pel vent que podrien constituir un risc de seguretat pública han estat les causes de la gran majoria dels serveis, majoritàriament a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord.
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha registrat superacions de llindar de vent a Puig Sesolles, a Fogars de Montclús (Vallès Oriental), amb 104 quilòmetres per hora, o al Port de Barcelona amb 72 quilòmetres per hora. Al Santuari de Queralt, a Berga, hi ha hagut ventades de fins a 75 quilòmetres per hora, a Montserrat n’hi ha hagut de fins a 71 i a Badalona de fins a 68.

D’altra banda, els municipis de Barberà del Vallès, Mataró i Sabadell han notificat al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil l’activació del seu Pla Bàsic d’Emergència degut al risc de vent.