Xavier Espot participa en el 4t Fòrum de la Pau

Se celebra a París per impulsar solucions per a una reactivació econòmica inclusiva i solidària

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat aquest dijous en la cerimònia de caps  d’Estat i de Govern del Fòrum de París de la Pau. La 4a edició del Fòrum,  organitzada pel president de la República francesa i copríncep d’Andorra,  Emmanuel Macron, se celebra sota el títol “Reduir les fractures mundials: La via  d’una millor governança després de la COVID-19”. 

El cap de Govern ha felicitat Emmanuel Macron per l’organització durant 4 anys  d’aquest Fòrum de reflexió i mediació, que ha reunit de manera presencial una  trentena d’alts mandataris d’arreu del món, a més de representants d’organitzacions  internacionals no governamentals o de la societat civil internacional, ministres,  empresaris i figures compromeses amb les temàtiques del Fòrum. Entre l’11 i el 13  de novembre, de manera presencial o amb participació telemàtica es debatrà sobre  les solucions per superar les bretxes socials agreujades amb la crisi sanitària i per  impulsar una reactivació econòmica que sigui inclusiva i solidària. 

En la declaració telemàtica enregistrada per Xavier Espot per participar en aquesta  iniciativa, ha reafirmat el compromís del Principat a “seguir reforçant un multilateralisme renovat i més efectiu” per “actuar de manera concertada, unida i  inclusiva si volem reduir la bretxa creada entre les nostres societats”. Aquest  multilateralisme ha afegit, no només ha de ser entre governs, “sinó també amb la  plena implicació de les ONG, el sector privat, els científics, els joves i tots els actors  implicats a les nostres societats”. 

Xavier Espot ha posat en relleu que la superació de reptes com la pandèmia de la  COVID-19 i les seves conseqüències o el canvi climàtic “només serà possible si  totes les parts interessades decideixen treballar de manera coordinada i integrada”. 

“En temps de pandèmia i crisi econòmica, la solució que ofereix Andorra és  considerar l’educació per al desenvolupament sostenible com a essencial”, ha  remarcat el cap de Govern, que ha recordat que “és la nostra responsabilitat invertir  més i millor en educació i cooperació científica”. 

Per concloure, Espot ha defensat que la reactivació econòmica i social després de  la pandèmia “sigui més humana, però també més sostenible, més respectuosa amb  el medi ambient i la biodiversitat, ancorada en la convicció que la solidaritat i el  respecte pel nostre planeta han de ser els fonaments de les nostres accions”.