França exigirà doble vacunació o PCR de 24 hores als que arribin d’Espanya

França exigirà als viatgers procedents d’Espanya i Portugal que tinguin la pauta vacunal completa o un test PCR negatiu de menys de 24 hores -en lloc de les 72 hores actuals-, segons ha anunciat aquest dijous el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Clément Beaune. La mesura, prevista que entri en vigor ja aquest cap de setmana, dificultarà a la pràctica el retorn dels que no estiguin completament immunitzats. És una forma més de desincentivar els viatges.

En declaracions a l’emissora France Info, Beaune ha recordat la greu situació epidemiològica dels veïns de sud, el que obliga a augmentar les restriccions a les fronteres.

El secretari d’Estat ja va recomanar fa uns dies no viatjar a Espanya i Portugal, i va posar especial èmfasi a Catalunya. Aquest cop Beaune va dir que els que tinguin ja reserves, que segueixin els seus plans, però va aconsellar màxima prudència.

Segons ell, no hi ha ànim de perjudicar Espanya i Portugal sinó simple deure sanitari en les mesures. El test s’exigirà en tots els mitjans de transport, encara que els controls en el pas fronterer terrestre seran aleatoris.