Un home agredeix a tres sanitaris que van retirar el vel a la seva dona

Tres sanitaris d’Urgències d’Alhama de Múrcia han denunciat a un veí de la localitat per agressió i amenaces, ja que els va empènyer i va insultar quan van retirar el vel de la seva dona a l’hora de col·locar-li la mascareta quan l’anaven a traslladar en ambulància perquè hi havia trencat aigües i anava a donar a llum, segons ha informat aquest dimecres el col·legi d’infermeria de la Regió.

L’home, de 39 anys, va intentar agredir la doctora, l’infermer i el tècnic d’emergències perquè va considerar un acte racista la retirada del vel a la seva esposa, a més del fet que dins de l’ambulància es trobessin dos homes acompanyant-la en el viatge a l’hospital.

La partera no va posar objecció a la retirada del vel que li cobria el cap i el coll perquè a més de la mascareta per la pandèmia, havia de posar-se altres aparells mèdics d’atenció al part.

La situació es va posar tan tensa amb el marit que els sanitaris van avisar la Policia Local perquè no podien retardar el trasllat a l’hospital, on finalment va tenir lloc el naixement de el nadó.

L’organisme col·legial recorda que l’any passat es van registrar 307 agressions als seus professionals, 52 d’ells d’Atenció Especialitzada i 59 d’Atenció Primària. L’últim informe elaborat pel Consell General de la Infermeria assenyalava un increment en 2020 de prop d’un 13% d’agressions respecte a l’any anterior.