Estafa 67.000 euros a un ancià de 87 anys mitjançant l”estafa amorosa’

La dona, de 33 anys, ja havia estat detinguda en 2013 per un fet amb idèntic 'modus operandi'

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut a una dona de 33 anys com a presumpta autora d’un delicte d’estafa després de, pel que sembla, estafar a un ancià de 87 anys un total de 67.000 euros mitjançant l’anomenada ‘estafa amorosa’ a Torrent (València).

Les recerques es van iniciar després de tenir coneixement la UDEF de València que un ancià veí de València estava sent víctima de l’anomenada ‘estafa amorosa’, en el qual una dona hauria forçat una trobada ‘a priori’ fortuïta amb la víctima, amb la qual havia entaulat una relació d’amistat.

Els agents van esbrinar que la sospitosa, després de mantenir una relació d’amistat durant un temps amb l’ancià, li va manllevar diners en diverses ocasions amb la promesa de retornar-li-ho quan formalitzés la venda d’una propietat al seu país, reconeixent el préstec sempre amb documents signats per tots dos, segons ha detallat la Policia Nacional en un comunicat.

L’arrestada feia partícip a l’ancià dels seus múltiples problemes, tant econòmics, familiars o de salut, amb el que va aconseguir que la víctima li prestés múltiples quantitats de diners per a fer front a aquestes situacions, unes vegades en metàl·lic i altres mitjançant transferències, per un import total de 67.000 euros.

Finalment, i després de nombroses perquisicions, la sospitosa ha estat arrestada com a presumpta autora d’un delicte d’estafa. La dona ja va ser detinguda l’any 2013 per un fet amb idèntic ‘modus operandi’ en el qual va aconseguir estafar 7.500 euros. L’arrestada, amb antecedents policials i d’origen romanès, ha passat a disposició judicial.

Testaments i escriptures de pisos
El ‘modus operandi’ de la ‘estafa amorosa’ consisteix en xarxes d’estafadors les víctimes dels quals són ancians dels qui es guanyen la confiança utilitzant joves de diferents nacionalitats que arriben fins i tot a proposar-los matrimoni. A vegades, fins i tot arriben al punt de mantenir relacions sentimentals durant un llarg període de temps amb la finalitat de ser incloses en les escriptures dels seus pisos i fins i tot com a beneficiàries en els seus testaments.

En general es fixen en homes d’alt poder adquisitiu, als qui ofereixen, entre altres, serveis d’assistència domèstica, aconseguint traspassos de patrimoni per valors importants. A vegades, les seves víctimes, al no disposar dels suficients diners, han arribat a vendre les seves propietats i béns, a cancel·lar fons de pensions i obtenir préstecs amb la finalitat de satisfer a aquestes persones.