Entra en vigor l’ampliació de l’horari de la restauració i la cultura fins a la 1.00

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat una resolució amb les noves mesures de flexibilització de les restriccions per la covid-19, que amplien l’horari d’obertura de la restauració i de les activitats culturals i esportives fins a la 1.00 a partir d’aquest divendres.

La resolució, que ha consultat Europa Press, estarà en vigor fins al dilluns 7 de juny i també autoritza a obrir fins a la 1.00 les botigues de conveniència i les de les benzineres.

També es permet beure i menjar en espais públics habilitats, com ara pícnics i àrees de descans, amb un màxim de deu persones –només poden ser més si pertanyen al mateix grup de convivència–.

L’aforament màxim als comerços minoristes s’amplia fins al 70%, a les zones comunes de pas i equipaments comercials col·lectius i a mercats no sedentaris i fires de mercat.

A les instal·lacions i equipaments esportius l’aforament també és del 70%, incloent les activitats que se celebren amb públic; també ho és en les activitats comunitàries a equipaments cívics que compten amb un sistema de ventilació reforçada.

A bingos i sales de joc el nombre màxim de persones s’eleva fins a les 1.000, sempre que l’espai disposi d’un “sistema de ventilació reforçada”.

Les sales de concert i bars i restaurants musicals poden reprendre l’activitat “amb subjecció a les limitacions aplicables a les activitats culturals d’arts escèniques (70% d’aforament autoritzat i nombre màxim de 1.000 persones)”, al pla sectorial per reprendre l’oci nocturn i a la regulació sobre restaurants.

Els parcs i fires d’atraccions poden acollir visitants fins al 50% de la seva capacitat, i les activitats culturals i esportives a l’aire lliure amb un aforament autoritzat de fins a 15.000 persones poden obrir amb un 20% d’aforament màxim, en espais independents i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats i amb circuits controlats.

Les conselleries de Salut i Interior han adoptat aquestes mesures en vista que “l’ocupació per la covid-19 als hospitals mostra una tendència clarament a la baixa, tant en llits de crítics com en llits d’aguts”, explica la resolució.

Amb això pretenen “avançar en el temps” el procés de desescalada, de manera que els nous horaris i aforaments permesos ja puguin estar en vigor durant el cap de setmana.