El Govern vol oferir als refugiats afganesos “una acollida de llarga durada”

La Secretària d'Igualtat diu que parlen amb municipis petits per si podrien acomodar famílies

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern pretén oferir una “acollida de llarga durada” que garanteixi la dignitat i la integració dels refugiats afganesos que arribaran a Catalunya, i que probablement es quedaran “durant la resta de la seva vida”. En una entrevista al ‘Via Lliure’ de RAC1, la Secretària d’Igualtat del Govern, Mireia Mata, ha explicat que volen que totes les persones que arribin tinguin “visats humanitaris o certesa que podran ser refugiades”.

Segons ha explicat Mata, l’Executiu treballa amb la idea de fer acollides “específiques” segons cada perfil de refugiat. Per exemple, l’Executiu treballa en un pla per acollir noies i dones universitàries o està en converses amb municipis petits per acomodar-hi famílies d’àmbits no-urbans.

Mata ha explicat que per ara han arribat a Catalunya 121 refugiats, que estan allotjats en centres col·laboradors com la Creu Roja, en el marc d’un programa que gestiona directament el ministeri de l’Interior del govern espanyol. La resta, fins als 136 que es preveu que arribin en aquest primer moment, seran a Catalunya en les properes hores o dies, ha dit.

En tot cas, la Secretària d’Igualtat ha admès que en els propers mesos poden arribar més persones, ja que a l’Afganistan han quedat atrapats molts afganesos en necessitat de protecció. “Les persones aniran arribant per canals diferents i segur que no seran maneres fàcils, agradables ni sense perill”, ha dit Mata.