Tornen les cues per vacunar-se a Fira Cornellà en l’últim cap de setmana d’agost

La majoria d'usuaris van a administrar-se la segona dosi

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Un tram de cua davant de la Fira Cornellà, centre de vacunació. ACN

Les llargues cues per vacunar-se a Fira Cornellà han tornat l’últim cap de setmana d’agost. El final de les vacances o l’imminent retorn a l’escola poden ser alguns dels motius que han ajudat a fer que desenes de persones esperessin davant del recinte firal, centre de vacunació massiva. En total, durant aquest dissabte es preveuen unes 2.000 vacunacions en aquest espai, la gran majoria amb Pfizer.

La majoria són amb cita prèvia i perquè se’ls administri la segona dosi. Diumenge encara hi ha més cites programades i es preveu administrar 3.150 vacunes -1.100 Moderna, 2050 Pfizer. D’altra banda, s’esperen els anomenats “oportunistes”, que aprofiten el punt de vacunació massiva perquè se’ls immunitzi haver demanat hora.

Segons els responsables de la vacunació en aquest centre, cada dia hi ha entre 160 i 200 oportunistes que aprofiten les portes obertes per punxar-se sense haver demanat cita. Tot i les llargues cues, el procés de vacunació és àgil per als usuaris.

En Juan, amb les seves dues filles, feia cua aquest dissabte al matí davant del recinte per poder vacunar la gran, que té més de dotze anys. “Comencen el col·legi i es per anar una mica més tranquils”, ha explicat a l’ACN. També es lamentava per la llarga cua, tot i que admetia que “no hi ha pressa, que és dissabte i és festa”.

Amb la mateixa intenció s’ha desplaçat la Sílvia amb els seus dos fills, de dotze i quinze anys, perquè comencin les classes ja immunitzats. “El pare i jo ja estem vacunats i hem pensat que abans de començar l’escola estaria bé que estiguéssim ja tots vacunats”, ha explicat.

La Maria, de catorze anys, ha explicat, just després de rebre la primera dosi, que tenia ganes de vacunar-se i estar protegida davant del virus. I espera trobar-se bé per poder gaudir del cap de setmana.

La Laura feia cua davant la Fira Cornellà acompanyada del seu marit i la seva filla de vuit mesos. També l’ha sorprès l’espera per vacunar-se, perquè la primera vegada que hi va venir, per la primera dosi, va entrar directament al box perquè la punxessin.