Catalunya activa un protocol per tancar centres que facin tests sense llicència

Salut i la Guàrdia Urbana de Barcelona ja han tancat dos locals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La directora general de Regulació i d’Ordenació Sanitària de la Conselleria de Salut, Azucena Carranzo, ha anunciat aquest dimecres un protocol de coordinació amb la Guàrdia Urbana de Barcelona per detectar i tancar centres que facin tests de covid-19 sense llicència.

En unes declaracions als periodistes, Carranzo ha instat els ciutadans a comprovar la llista de centres autoritzats del departament per fer PCR i tests d’antígens a través del Canal Salut abans de concertar una cita i, en cas de detectar un centre no autoritzat, comunicar-ho.

A més a més, els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona podran notificar si es detecta cap indici sobre l’obertura d’aquests locals, com ara cues de gent davant d’establiments sense retolar o que no estiguin acreditats; a més d’inspeccions si hi ha cap denúncia relacionada.

L’inspector de la Guàrdia Urbana Jordi Oliveras ha informat de la suspensió immediata de l’activitat d’un centre obert al públic al carrer Floridablanca de Barcelona, que presumptament feia PCR i tests d’antígens sense la corresponent homologació de la Generalitat.

Oliveras ha detallat que el tancament s’ha produït després que Salut i el cos policial van clausurar dilluns un altre local que oferia proves diagnòstiques sense autorització del departament i que regentaven les mateixes persones de l’establiment del carrer Floridablanca.

L’inspector ha dit que la Guàrdia Urbana ha obert diligències judicials per si es deriven fets delictius de la investigació que està duent a terme la Conselleria de Salut.

El departament investiga com operaven aquests centres i ha requisat material que utilitzaven per analitzar-lo i determinar, així, si és legal o il·legal, ha detallat Carranzo.