Els escolars andorrans tornaran presencialment a les aules dilluns vinent

Es mantindran els cribratges periòdics per covid-19 als centres educatius

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els escolars andorrans tornaran dilluns vinent a les aules de manera presencial mantenint els mateixos protocols per contenir la pandèmia de covid-19 que s’aplicaven abans de començar les vacances de Nadal.

Així ho han explicat aquest dimecres els ministres d’Educació, Ester Vilarrubla, i de Salut, Joan Martínez Benazet, en una roda de premsa, en la qual han expressat la voluntat de permetre “la màxima assistència” a les classes.

Amb l’excepció de maternal, els alumnes hauran d’anar amb mascareta tant a l’aula com al pati i es preveu, per a aquesta primera setmana, un doble cribratge amb tests d’antígens.

Més endavant, s’avaluarà la possibilitat de passar a un cribratge setmanal, i presentar el resultat negatiu d’una prova diagnòstica serà necessari per poder accedir al menjador escolar o a les activitats extraescolars.

Les proves es faran al mateix centre escolar i, en cas de detectar algun positiu, tan sols s’aïllarà aquest cas i no el conjunt de la classe, segons ha indicat Vilarrubla, amb l’excepció de maternal, en què s’aïllarà tota l’aula ja que no porten mascareta.

A més a més, es mantindran altres mesures per frenar els possibles contagis de covid-19, com la ventilació dels espais tancats, la higiene freqüent de mans i el manteniment dels grups bombolla.

PROTOCOL PER POSITIU A L’AULA

Els companys d’un escolar que doni positiu per covid, en el cas de primer ensenyament, s’hauran de sotmetre a una prova TMA (semblant a la PCR) el primer o segon dia, i repetir-la el sisè.

Entre una i altra prova, es farà un test d’antígens, que es farà coincidir amb el cribratge periòdic del centre escolar, i podran anar al menjador i a les activitats extraescolars amb mascareta.

En el cas del segon ensenyament, els companys del positiu se sotmetran a una TMA el segon o tercer dia i a un test d’antígens posterior; s’elimina una segona TMA pel fet que bona part d’aquest col·lectiu ja ha rebut la vacuna.