Desarticulen un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues a Lleida

La Guàrdia Civil intervé més de 500 quilos de cocaïna valorada en 20 milions d'euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La droga intervinguda per la Guàrdia Civil a Lleida. CEDIDA

La Guàrdia Civil de Lleida i la Unitat de Vigilància Duanera han desarticulat un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues. L’operatiu es va dur a terme aquest passat dimarts 4 de gener, quan van detectar anomalies en un rotor de corrent altern procedent de Panamà amb destinació Lleida.

Immediatament, els agents van començar a fer gestions per localitzar el destinatari, l’administrador d’una empresa, resident a Lleida. En inspeccionar la mercaderia es van localitzar un total de 537 paquets amb aproximadament 1.050 grams de cocaïna a cadascun, embolicats en plàstics transparents, amb anagrames i dibuixos de diferents marques. El valor al mercat d’aquesta mercaderia rondaria els 20 milions d’euros.

Arran de la troballa, el cos ha pogut desarticular l’organització que es dedicada al tràfic de drogues, operant des de Lleida. D’altra banda s’ha detingut un dels seus integrants, a qui se li imputen els delictes d’organització criminal i tràfic de drogues.

Segons la Guàrdia Civil, aquesta actuació és una de les més importants que s’ha fet en aquest territori els darrers anys, pel que fa a intervencions de cocaïna. Durant els diferents serveis, han donat suport unitats territorials de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, així com del cos de Bombers de la Generalitat.