Alerta per fortes pluges i inundacions

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat per les fortes pluges que s’esperen a Catalunya a partir d’aquest dijous. La inestabilitat s’instal·larà al nord de les províncies de Barcelona, ​​Girona i Lleida, amb especial afectació al Pirineu i el prelitoral.

En aquest episodi de meteorologia adversa s’esperen tempestes, que poden anar acompanyades de pedra i calamarsa, segons el Meteocat. Per aquest motiu hi ha 16 comarques catalanes en alerta groga, entre elles dues de la província de Barcelona, ​​el Maresme i el Berguedà. En aquesta última les precipitacions poden ser especialment abundants.

De cara al cap de setmana, els xàfecs es desplaçaran a l’est i al nord-est de Catalunya, amb possibilitat de fortes pluges a Barcelona i tota la línia de litoral i l’interior.

De fet per a la jornada de dijous, el Procicat ha activat l’alerta vermella al Berguedà i el Ripollès, i l’alerta taronja al prelitoral barceloní. I és que el Meteocat pronostica aiguats de més de 20 litres per metre quadrat en tan sols 30 minuts en aquestes zones.