Un menor de 17 anys, ingressat després de rebre la segona vacuna

Un jove de 17 anys es troba ingressat a l’Hospital General d’Alacant amb una possible miocarditis després de rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19.

Fonts de l’hospital han explicat a Efe que l’ingressat no està greu i que el diagnòstic de miocarditis encara no és definitiu perquè es troba en fase de «estudi de confirmació» per part dels metges.

Aquest jove va rebre la segona injecció contra el virus fa uns dies i poc després va començar a presentar símptomes relacionats amb la inflamació del miocardi (miocarditis), per la qual cosa va ser hospitalitzat.

Les mateixes fonts han precisat que la miocarditis és un dels efectes secundaris descrits en la literatura científica de les vacunes encara que és «molt infreqüent» i, a més, en la seva immensa majoria els pacients solen presentar una «bona evolució».

Han afegit que en les últimes setmanes va haver-hi un altre malalt de miocarditis (en aquest cas sí que confirmat el diagnòstic) en el mateix centre sanitari després de rebre la segona dosi de la vacuna, i que ja ha rebut l’alta hospitalària.

En aquest segon pacient, després de confirmar-se la miocarditis es va informar el sistema de farmacovigilància de la Comunitat Valenciana de la situació perquè analitzi si existeix o no relació entre el seu cas i la vacuna de la covid-19, sense que es conegui encara el resultat.