Dissabte, 7 de juny de 2025
És notícia

Tarragona celebrarà un congrés de romesco per primer cop a la història

Avatar photo
L’acte tindrà lloc al tercer trimestre del 2025 i estarà emmarcat dins del Pla de Sostenibilitat turística ‘Tarragona, entre el blau i el verd’

El romesco és un dels atractius gastronòmics de Catalunya, a més d’un dels elements representatius de la cultura del país. Per això, Tarragona té l’objectiu de fer-li un particular ‘homenatge’ i celebrarà un congrés tècnic i cultural aquest 2025.

La ciutat de Tarragona mai havia organitzat un esdeveniment d’aquest tipus, tal com ha afirmat el Diari Més. Igualment, la consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Monte Adan, ha volgut explicar que “l’objectiu és posar en valor la gastronomia de pròpia de la ciutat com a tret diferencial de la nostra cuina bimil·lenària vinculada a la Mediterrània”

El congrés sobre el romesco se celebrarà al tercer trimestre del 2025

L’aposta de l’Ajuntament tarragoní és ferma i ha licitat el projecte per 129.985,93 euros. Amb aquesta inversió pretenen convertir Tarragona en la capital del romesco i volen realitzar una investigació sobre la seva història i creativitat gastronòmica.

El consistori ha anunciat que el congrés tindrà una durada d’un dia i mig, oferint un espai de comunicació entre el sector públic i el privat. A més, han confirmat que la quantitat de visitants estimats és de 250, principalment professionals del sector gastronòmic, empreses turístiques i patronals.

“Volem que Tarragona es posicioni com a destinació de turisme gastronòmic estretament lligat a la dieta Mediterrània, cada vegada amb més prestigi arreu del món”, afirma Montse Adan.

El romesco serà un dels plats forts del Pla de Sostenibilitat turística ‘Tarragona, entre el blau i el verd’

Aquesta novetat que arribarà el tercer trimestre de l’any té l’objectiu de potenciar la gastronomia i la cultura a través d’un aliment tradicional com el romesco. Per això, l’Ajuntament ha emmarcat aquest acte dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí ‘Tarragona, entre el blau i el verd’.

Tot i que el congrés sobre el romesco estarà enfocat als professionals, la creació d’un innovador Pla Estratègic de Gastronomia vol impulsar la gastronomia tarragonina. Per aconseguir-ho, el romesco ha de rebre la importància que mereix i s’espera una excel·lent acollida de l’esdeveniment centrat en un dels elements representatius de la cultura del territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més que un petó: La presumpta ‘relació abusiva’ de Quim Morales amb Ana Polo va durar mesos

Notícia següent
infidelitat

Tarragona entra al top de ciutats més infidels d’Espanya, amb un sorprenent 6è lloc

Notícies relacionades