Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Torredembarra rep una subvenció per realitzar accions contra el canvi climàtic

Avatar photo

S'elaborarà un pla d’emergència de sequera municipal i un pla d’acció de mitigació de l’efecte illa de calor per a iniciar la transformació dels set centres docents públics del municipi.

L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut una subvenció de 10.666,66 € del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a dur a terme accions contra el canvi climàtic i mitigar l’efecte illa de calor.

L’import és el cent per cent del que va acordar sol·licitar la Junta de Govern Local, d’acord amb les bases de la convocatòria, el mes de maig passat: 4.800 € dels 6.000 € a justificar per la línia de redacció del pla d’emergència de sequera municipal i el 5.866 € dels 14.666,66 € de cost a justificar per la línia d’esmorteïment dels efectes de les illes de calor urbanes. Per tant, es destinaran, entre Ajuntament i Generalitat, un total de 20.666,66 €.  A grans trets, s’elaborarà un pla d’emergència de sequera municipal i un pla d’acció de mitigació de l’efecte illa de calor (microclima conseqüència directa de la urbanització d’un territori) per a iniciar la transformació dels set centres docents públics del municipi.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que la proposta elaborada per la Regidoria de Sostenibilitat, en quant al pla d’emergència, té com a objectiu obtenir una eina àgil que sigui utilitzada pels serveis municipals per minimitzar els efectes de les situacions eventuals de sequera alhora que s’adapta el municipi preventivament per a reduir els efectes negatius d’un episodi de sequera llarg.

Pel que fa referència a la mitigació de l’efecte illa de calor, es realitzarà un pla per iniciar la transformació dels set centres docents públics de Torredembarra i una primera actuació demostrativa que consistirà a adequar l’espai del pati del centre escollit per a la vida de la vegetació que s’hi instal·li i, a continuació, instal·lar la corresponent vegetació. Es plantaran arbres de gran port perquè exerceixin la seva funció ombrívola, es plantarà tanca vegetal baixa al voltant de tota la parcel·la, es plantaran arbustos mediterranis i/o aromàtics en petits parterres, es plantarà vinya emparrada enfiladissa per murs de les façanes, se sembraran llavors de gespa rústica. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 + four =

Notícia anterior

Vila-seca en Comú sol·licita a Foment la conversió del baixador a estació ferroviària

Notícia següent

“Vam agafar la colla en un moment que estava en creixement sostingut i ho hem pogut mantenir sense renunciar a pujar el nivell”

Notícies relacionades