Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Impuls per a la internacionalització de les empreses de l’AMB

Avatar photo

L'acord també té l'objectiu de captar inversions estrangeres a la demarcació de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Govern, han signat un conveni de col·laboració per impulsar la internacionalització de les empreses de l’àrea de Barcelona, al mateix temps que captar inversions estrangeres al territori. En un comunicat, les dues entitats han detallat que l’acord vol posar el focus en la reindustrialització i la reactivació econòmica al voltant de Barcelona i pretén enfortir els sectors “amb més potencial” i “de valor afegit”, com la indústria 4.0 o l’economia circular. L’AMB i ACCIÓ col·laboraran en l’organització de sessions de formació, identificació d’oportunitats de negoci i informació sobre programes i ajuts dirigits a empreses, entre altres.

El pacte també pretén augmentar la “capacitat d’innovació” de l’àrea metropolitana de Barcelona i, per aquest motiu, vol “fomentar” les iniciatives conjuntes entre empreses, start-ups i emprenedors. En aquest sentit, es preveu el desplegament d’una nova figura, l’agent d’innovació, que acostarà recursos i oportunitats a les empreses. També s’ha acordat el desplegament de plataformes virtuals que serveixin de punt de trobada entre iniciatives.

En relació amb la captació d’inversions, l’AMB i ACCIÓ han acordat “coordinar-se” pe facilitar que projectes s’instal·lin a l’àrea metropolitana de Barcelona. Les dues entitats orientaran a les empreses que estiguin treballant en projectes d’inversió i els oferiran assessorament, al mateix temps que oferiran “suport i acompanyament” a les que ja estan establertes a Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PS denuncia que Demòcrates no respecta la llei electoral

Notícia següent

La feina que paga per dormir: 2.000€ al mes per compartir la teva experiència

Notícies relacionades