Els Bombers atenen una cinquantena d’incidents a causa del vent al Camp de Tarragona

Retirar branques d'arbre o fer sanejaments de façanes han estat algunes de les actuacions

Els Bombers han atès fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns una cinquantena d’incidents derivats de les ventades que assolen principalment la part sud del país, segons ha informat el cos d’emergències. En concret, les actuacions s’han dut a terme al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, i en general han consistit en retirar branques d’arbre i d’altres objectes caiguts a la via o fer sanejaments de façanes per assegurar alguns elements no estructurals que podien tenir perill de caure. Segons els Bombers, cap dels incidents ha estat de caràcter greu. Allà on se n’ha hagut de fer més ha estat al Baix Camp, amb disset sortides. A l’Alt Camp se n’han fet vuit, al Baix Ebre quatre i al Tarragonès tres.

Cal recordar que Protecció Civil ha activat aquest matí en estat d’alerta el pla Ventcat per les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya de fort vent fins a la nit. Es preveia que afectessin sobretot la zona de Tarragona i amb menys incidència les comarques de Lleida i les Terres de l’Ebre, així com cotes altes del Pirineu i Prepirineu.

Mentre duri l’episodi s’aconsella evitar zones de bosc, inclosos parcs i jardins en l’àmbit urbà. Cal evitar zones arbrades i retirar de les façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. També es recomana extremar la prudència en la mobilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’AEQT reitera la necessitat de crear xarxes tancades de distribució elèctrica

Notícia següent

Emirates estrena ruta entre Barcelona i Ciutat de Mèxic

Notícies relacionades