Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Blanes renovarà diumenge el Vot de Vila a l’Aplec de Sant Rafel, una tradició que es manté des de l’any 1795

Avatar photo

El diumenge 22 d’octubre Blanes reviurà una de les tradicions més nostrades i longeves amb què compta aquest municipi: l’Aplec Votiu de Sant Rafel. Durant la celebració es dóna compliment al Vot de Vila, una prometença que van fer els devots de la Mare de Déu del Vilar al segle XVIII i que, any rere any, s’ha anat renovant.

Blanes és una dels pocs municipis on s’ha perpetuat una prometença durant tant de temps. Es va instaurar el 24 d’octubre de 1795, arran que es va demanar a la Verge del Vilar, que presideix el Santuari del Vilar, que protegís la població del possible atac de les tropes napoleòniques. Al 1794 es va prometre que, si s’aconseguia aquesta gràcia divina, cada any es tornaria al lloc de culte per renovar el vot.

 

Tal com marca la tradició, el Vot de Vila es farà al Santuari del Vilar al punt de la 1 del migdia. La litúrgia també marca que qui s’encarregarà diumenge vinent de renovar el vot de vila serà l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, que ho farà per primera vegada des que va prendre possessió del seu càrrec a principis d’aquest estiu.

Un cop s’hagi renovat el Vot de Vila, se celebrarà l’Ofici Solemne d’Acció de Gràcies, concelebrat pels rectors del municipi, comptant amb l’assistència de regidors i regidores de l’Ajuntament, així com dels membres de l’Obreria del Vilar, que tenen cura del manteniment del Santuari. Després de la missa, la tradició també marca que s’ofereixi a tots i totes les assistents un aperitiu al porxo, a càrrec de l’obreria.

 

Per facilitar l’accés al Santuari del Vilar a totes aquelles persones que no tenen transport privat, l’Ajuntament de Blanes ha organitzat un servei gratuït de transport en autobús. Sortirà a les 12 del migdia des de la Plaça Catalunya, i farà parades a l’Estació d’Autobusos i a Ca la Guidó. El servei d’autobusos gratuït emprendrà el viatge de tornada a Blanes a 2/4 de 3 de la tarda.

Organitzat per l’Obreria del Vilar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, també comptarà amb el suport de Càmping Solmar i Estructures Montal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El FC Barcelona estarà present a PortAventura amb un nou projecte

Notícia següent

Un hostaler de Barcelona busca cambrers… de més de 50 anys

Notícies relacionades