Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

8.500 joves participen de l’estiu TarragonaJove

Avatar photo

L’Espai Jove Kessse, l’Espai Jove La Palmera i altres espais tarragonajove han acollit més de 100 actes i activitats

tarragonajove
Imatge del curs de fotografia. Foto: Cedida

Des del passat 28 de juny, just quan va arrancar la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit un volum important d’assistents amb un ritme constant i trepidant, i sempre immersos en participar en algun dels cursos, tallers i actes programats de dilluns a diumenge.

La proposta inicial es va presentar a principis de maig amb una oferta de 107 activitats lúdiques, formatives i culturals aportant fins a 7500 places dedicades a una gran diversitat d’àmbits i tipologies entre tallers, cursos, actes i espectacles. La totalitat de l’oferta es pretenia i construïa amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Cal tenir present que a la campanya d’estiu tarragonajove si sumen els 40 tallers, actes i espectacles realitzats a l’espai jove la palmera en el marc del Festival Sota La Palmera i que ha reunit fins a 5500 espectadors.

Només dues de les propostes inicials han estat anul·lades vist que no assolien el mínim d’inscripció previst. Aquestes activitats ja estan de nou reeditades en les futures campanyes de tardor i hivern.

Les activitats amb més volum d’assistència i acceptació per part dels i les joves participants, han estat els casals setmanals de teatre, circ, ràdio, cinema, hip hop, escriptura i robòtica; i el Jove Express; les sessions esportives d’iniciació al jugger i la sèrie enigmàtica “els irregular’s de pilon’s street” que aquest any han estat ambientats en emplaçaments com el refugi antiaeri del museu bíblic o el far de la banya; les 12 claus de l’humor de Toni Cano; el monogràfic del youtuber Roc Massaguer; i el taller de Teatre Musical impartit per la Neus Pàmies han estat dels més participats.

Per sobre de tota l’oferta, cal destacar l’acte d’obertura del programa d’estiu que va convocar a més de 200 joves a la TARRACO ZOMBI EXPERIENCIE del divendres 28 de juny, al Parc de la Ciutat. Aquesta és una mostra més d’activitats satisfactòries per parts dels i les joves assistents, són la constatació real de la demanda existent d’iniciatives juvenils que milloren el desenvolupament personal i social i permeten espais de creació i expressió.

La franja d’edat que més ha participat a l’ESTIU TARRAGONAJOVE s’ha donat entre els 12 i els 18 anys, amb un 75% de l’ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d’estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal.

Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l’hora de programar accions i iniciatives lúdico-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 62 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tarragona i les entitats animalistes acorden un pla d’acció ètic per a la cura dels porcs vietnamites

Notícia següent

Queixes per no recollir els excrements dels gossos

Notícies relacionades