Dijous, 23 de maig de 2024
És notícia

L’Ultra dreta catalanista, Aliança Catalana, entra al parlament

Avatar photo
L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha irromput al parlament amb la seva formació independentista i islamòfoba Aliança Catalana
La líder d’AC, Sílvia Orriols, arribant a la seu del partit. Font: ACN.

Les enquestes ho auguraven: el partit identitari, independentista i islamòfob, Aliança Catalana (AC) entraria al Parlament de la Generalitat de Catalunya. Els sondejos més optimistes li donaven quatre diputats i, finalment, n’ha aconseguit dos. Tot i que la direcció del partit n’esperava més, aquestes dues cadires signifiquen l’entrada del partit al Parlament de Catalunya en el primer cop que concorre a unes eleccions al Parlament.

Analitzant els resultats obtinguts, Aliança Catalana ha obtingut un diputat per Girona, on es presentava Orriols, i també un diputat per Lleida, malgrat que no ha aconseguit representació a Barcelona ni a Tarragona.

Aliança Catalana arrasa a Ripoll

En total, Aliança Catalana ha aconseguit més de 118.000 vots a les eleccions del 12M. Ara bé, el més revelador dels resultats és analitzar a quins municipis s’ha aconseguit imposar aquesta formació política. La líder d’Aliança Catalana, Síliva Orriols és alcaldessa de Ripoll des del 2023 i és precisament en aquest municipi on ha assolit 1.559 vots, el 33,1% del total, imposant-se així a la seva localitat fundacional.

A més a més, també ha guanyat a Campdevànol (Ripollès), on ha aconseguit 430 vots, un 26,52% i a les Llosses (Ripollès), on n’ha obtingut 34, el 35,05% del total. En la localitat de Gombrèn (Ripollès), tot i no guanyar ha assolit un molt bon resultat, obtenint un empat entre Aliança Catalana i Junts+.

Així mateix, la formació política d’Aliança Catalana ha estat la segona més votada en 77 municipis i, tal com mencionàvem anteriorment, s’ha situat com la quarta força més votada a la circumscripció de Girona, per darrere de Junts+, PSC i ERC. A Lleida ha estat l’altra circumscripció on han obtingut representació, situant-se com a la cinquena força, per darrere de Junts+, PSC, ERC i el PP. Així doncs, Ramon Abad, el seu cap de llista, serà diputat al Parlament juntament amb la líder de la formació Sílvia Orriols.

Què defensa Aliança Catalana?

Pel que fa a la ideologia d’aquest nou partit, Aliança Catalana, cal dir que té com a principi base i fundacional la independència de Catalunya. Fundat a Ripoll (Girona) l’any 2020, van aconseguir guanyar les eleccions municipals el maig de 2023, aconseguint així l’alcaldia. Des d’AC defensen l’economia de mercat i advoquen pel proteccionisme de les empreses catalanes i la separació entre estat i religió.

A més, s’han posicionat en contra del bilingüisme a Catalunya i també contra la immigració, fet pel qual ha estat considerat islamòfob. Segons el partit volen impulsar polítiques migratòries que beneficien als catalans i no als estrangers, a més d’apostar per polítiques de tolerància zero amb la inseguretat ciutadana, el radicalisme islàmic i el terrorisme.

El posicionament radical i contundent respecte a la immigració és un dels aspectes de la nostra societat que més debat genera. En aquest sentit, segons el Mosso d’Esquadra Cristian Payán, pot ser un dels fets que atregui vots a la formació d’Aliança Catalana.

“El 50% de la població que està a la presó és immigrant i, per tant, tenim un problema de base important. Entenc que des de fora, molta gent estigui enfadada i que el discurs d’Aliança Catalana tingui adhesió“, explica Cristian Payán. Així mateix, afegeix que tot i que és una formació política etiquetada com a “extrema dreta”, assegura que “en el seu programa hi ha coses interessants i que no són d’extrema dreta”.

Percentatge de vot d’Aliança Catalana. Font: ACN.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Deltebre es prepara per una nova edició multitudinària de Mescla i DeltaFira

Notícia següent

Rosa Maria Ibarra celebra els “millors resultats” del PSC a Tarragona en unes autonòmiques

Notícies relacionades