Dilluns, 1 de juliol de 2024
És notícia

Illa reivindica a Lleida votar per una Europa “més Europa” o “més d’ultradreta”

Avatar photo
El primer secretari dels socialistes catalans, acompanyat de l’alcalde Fèlix Larrosa i la candidata al Parlament Europeu, Laura Ballarín, crida a concentrar el vot en el PSC per mantenir l’estat del benestar i enfortit la UE
Míting PSC Europees Lleida
FOTO: D.H. / D’esquerra a dreta: Òscar Ordeig, Laura Ballarín, Salvador Illa i Fèlix Larrosa

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat avui en un acte a Lleida votar per una Europa que sigui “més Europa” o “més d’ultradreta” en relació a les eleccions europees d’aquest diumenge i ha demanat concentrar el vot en el PSC per dir “prou” a la manera de fer política del PP. 

L’acte ha tingut lloc a la Plaça Blas Infante de Lleida, just al pont que passa per sobre del riu Segre i on han assistit nombrosos regidors de l’Ajuntament de Lleida, així com l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la candidata al Parlament Europeu, Laura Ballarín, que han participat en un acte breu i amb molta calor.

Míting PSC Lleida Europees
FOTO: D.H. / Míting dels socialistes avui a Lleida per les eleccions europees del 9 de juny

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha volgut donar la benvinguda al seu amic i líder socialista, Salvador Illa, i ha desitjat tota la sort en els comicis de diumenge a la candidata Laura Ballarín.

Míting PSC Lleida europees
FOTO: D.H. / L’acte socialista s’ha fet a la Plaça Blas Infante de Lleida

“Estem en unes magnífiques vistes de la Seu Vella de Lleida amb aquest parc del riu que tenim tan fantàstic. Una ciutat moderna, històrica, bimil·lenària, de les ciutats que ha tingut més protagonisme en la història de Catalunya i que vol seguir tenint el seu protagonisme pensant en Europa. La millor opció per seguir avançant els valors progressistes i socialdemòcrates són les que defensem les opcions progressistes i socialdemòcrates”, ha dit l’alcalde.

Per la seva part, el Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que “la millor arma per dir prou a la manera de fer polític del PP és amb el vot. És una arma poderosíssima per dir prou a aquesta manera de fer política. Votant de manera massiva concentrant el vot als que defensem la política com a servei públic”, ha defensat des del míting a Lleida.

Illa ha retret als populars que busquin la “conquesta del poder pel poder” i que, arran de la citació judicial de Begoña Gómez, vagin a per la família del president del govern espanyol. També ha acusat els populars de traspassar “línies vermelles” i plantejar una moció de censura per aconseguir el poder “al preu que sigui”.

Illa s’ha mostrat “sorprès” per com s’ha vist de manera “nítida” en els darrers dies com el PP utilitza la política com a “pura, simple i desacomplexada conquesta del poder amb el preu que sigui”. En aquest sentit, ha fet referència al fet que els populars es van manifestar a Madrid contra la llei d’amnistia i, 8 dies després, es plantegin fer una moció de censura contra el president Sánchez amb el suport de Junts.

També ha carregat contra l’actitud del partit liderat per Alberto Núñez Feijóo davant la investigació judicial de la dona de Sánchez. “Ja vam veure fa un any com el deshumanitzaven i l’insultaven. I ara amb la seva família”, ha lamentat Illa. “Si no poden amb ell van a per la família, saltant-se el respecte a les persones enmig de la campanya. L’únic que li importa a Feijóo és aconseguir el poder al preu que sigui”, ha afegit.

Illa ha advertit que “cal tenir compte amb el llenguatge polític i els seus efectes”, condemnant així l’agressió rebuda per part de la presidenta de Junts, Laura Borràs.

Per la seva banda, la candidata al 9-J Laura Ballarín ha demanat el vot per “avançar” en polítiques feministes i lluitar contra la violència masclista. I ha avisat que les dones és un col·lectiu que està “en el punt de mira” de l’extrema dreta. Ballarín ha condemnat “amb totes les forces” el feminicidi d’una dona al barri d’Horta-Guinardó, el tretzè de l’any. “Lluitarem des de Brussel·les per posar fi a aquesta xacra”, ha promès.

Míting PSC Lleida europees
FOTO: D.H. / Ambient a la Plaça Blas Infante de Lleida en el míting socialista d’avui
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Ambulància del Servei Urgent Mèdic d'Andorra

Andorra adjudica la definició del futur 112 i el Centre Nacional d’Emergències

Notícia següent

Balaguer celebra el 22 de juny la Cursa del Foc i la Nit del Comerç

Notícies relacionades