Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

ERC es reivindica com a soci fiable a Brussel·les amb una estratègia clara per la independència

Avatar photo
Junqueras assegura que va ser “només” gràcies al seu partit que la policia espanyola no va trobar les urnes de l’1-O

ERC es reivindica com un “soci fiable i respectable” a Brussel·les que ha aconseguit “recuperar la màxima influència” a les institucions europees amb el Govern de Pere Aragonès “trencant l’aïllament per la repressió” de l’estat espanyol. En un acte de campanya per les eleccions europees del 9 de juny, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha assegurat que els republicans tenen una estratègia “molt clara” per la independència que “té resultats” i que els ha portat a ser “influents a Europa”. “Les urnes que no van saber trobar, va ser per nosaltres. I només per nosaltres”, ha afegit el president d’ERC, Oriol Junqueras en un míting a la plaça del Vi de Girona.

El dirigent republicà ha acusat el “partit judicial” espanyol de convertir “alguns tribunals en la tercera cambra legislativa” de l’Estat. A l’espera de l’entrada en vigor de la llei d’amnistia, el president d’ERC ha avisat que intentaran “canviar el sentit” de la norma.

Junqueras deixarà la presidència del partit el pròxim 10 de juny, després de les eleccions europees. Tanmateix, no ha descartat presentar-se de nou a la tardor per liderar la formació.

Crítiques a Junts

De cara a les eleccions europees, Serret ha advertit que Junts està “aïllat internacionalment” i no ha plantejat “mai una estratègia”. “Aquells que ens han dit de tot han pogut exercir com a eurodiputats” gràcies a la “doctrina Junqueras”, en referència a la sentència del Tribunal de Justícia de la UE que va permetre el reconeixement els eurodiputats de Junts a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

“També amb la reforma del Codi Penal i del delicte de sedició ha permès a companys que ho han criticat ser caps de llista i tot”, ha dit la consellera d’Acció Exterior, en referència a Ponsatí.

Tot plegat per reivindicar “l’estratègia” d’ERC pactant els indults, la reforma del Codi Penal i l’amnistia, així com la recuperació de la relació amb la Comissió Europea després del referèndum de l’1-O. “Som un projecte polític cada vegada més respectat a nivell europeu”, ha remarcat Serret.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Asens assegura que sense Comuns Sumar, el PSOE “mira cap a la dreta”

Notícia següent
tarragona natacio

Tarragona, seu del programa de tecnificació de la Federació Catalana de Natació

Notícies relacionades