Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Asens assegura que sense Comuns Sumar, el PSOE “mira cap a la dreta”

Avatar photo
El candidat al 9-J anima la ciutadania a omplir les urnes “d’esperança” per lluitar “pel planeta, la pau i el futur”

El candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, apunta que l’obligació de la formació és la de “marcar el camí del PSOE”. “Quan estan sols, els socialistes miren cap a la dreta”, ha assenyalat aquest dijous des d’un acte de campanya a Sant Feliu de Llobregat.

En aquest sentit, Asens ha recordat que socialdemòcrates i populars governen junts a Europa, sent els artífexs d’acords “vergonyosos” com les noves regles fiscals o el pacte de migració i asil. En el dia en què els Països Baixos han encetat la jornada de votació dels comicis, el dirigent dels Comuns ha animat la ciutadania a omplir les urnes “d’esperança” aquest 9 de juny per lluitar “pel planeta, la pau i el futur”.

En el seu discurs, Asens ha fet referència al moviment del 15-M i com la ciutadania “es va mobilitzar fa 13 anys contra la corrupció, la degradació democràtica i les retallades”. “Mentre nosaltres érem a les places, el PSOE pactava amb el PP una reforma de la Constitució per sotmetre els nostres drets als interessos dels bancs”, ha manifestat.

“Ara la situació és diferent, perquè s’ha rescatat a la gent amb els diners dels bancs”, ha reblat, al mateix temps que ha reivindicat les polítiques impulsades per Comuns i Sumar des d’institucions com l’Ajuntament de Barcelona o el govern espanyol. És per això que Asens també ha fet una crida a la participació electoral, advertint que a Europa “hi ha un risc que tornin les retallades […], d’aquells que volen imposar una Europa d’homes de negre i que porta en el seu ADN una llavor que pot despertar el pitjor dels fantasmes”.

“Davant l’Europa de la guerra i que vol ser l’ombra dels Estats Units, apel·lem el vot que vol la Unió Europea de la pau i que té clar que, quan una guerra entra per la porta, el primer que surt és la democràcia”, ha resumit.

 

Mostres de suport cap a Asens

A banda d’Asens, l’acte ha comptat amb la participació del diputat dels Comuns al Parlament, Andrés García Berrio; l’activista Viviane Ogou; la primera tinent d’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, i l’exdiputat del Parlament, Jaume Bosch.

Durant les seves intervencions, Bosch ha defensat Asens com a figura de “diàleg” i ha destacat la seva capacitat d’apropar posicions “molt allunyades” en qüestions com els indults i la llei d’amnistia. Per la seva banda, Muñoz ha reivindicat la rellevància d’acudir a les urnes —tot recordant que més del 70% de la legislació catalana i espanyola neix a Brussel·les— i Ogou ha assenyalat la importància que la Unió Europea sigui “una potència en la defensa dels drets”.

El diputat García, al seu torn, ha defensat l’oficialitat del català a la UE i ha criticat el pacte de migració i asil comunitari, acusant diverses formacions de “comprar el marc de l’extrema dreta”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Port de Tarragona, hub estratègic per al desenvolupament de l’eòlica flotant al Mediterrani

Notícia següent

ERC es reivindica com a soci fiable a Brussel·les amb una estratègia clara per la independència

Notícies relacionades