Troben a Barcelona un bebè segrestat de l’incubadora de l’hospital

La nena, de 7 mesos, estava ingressada després d'un part prematur i necessitava cures intensives

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han trobat a Barcelona un nadó de set mesos que havia estat segrestat pels seus propis pares mentre estava ingressat en un hospital de França.

Els fets es van produir a l’Hospital Universitari de Saint-Étienne de França el passat divendres, quan els treballadors del centre van adonar-se que havia desaparegut una bebè de set mesos d’una incubadora.

 

Els treballadors van denunciar els fets i, en mirar de localitzar els pares, la policia francesa va sospitar que havien estat ells qui, sense permís, van emportar-se la nena.

Per aquest motiu, la policia francesa va emetre una ordre de detenció europea, ja que es temia per la vida del bebè en haver nascut de forma prematura i necessitar cures intensives, motiu pel qual estava ingressat.

 

Mitjans francesos van informar que els pares de la menor havien perdut la seva custòdia de forma temporal per “deficiències educatives” a la seva família. Per aquest motiu, la petita estava sota la custòdia de la Unitat de Benestar Infantil de França.

Malgrat tot, fonts de la fiscalia francesa han descartat que la nena fos víctima de maltractaments, però sí que s’estaven descuidant les seves necessitats mèdiques, motiu pel qual van quedar-se sense la custòdia de forma temporal.

 

La periodista Anna Punsí ha explicat que la policia catalana va trobar la mare de la criatura, juntament amb el bebè, a la ronda Sant Pau del barri de Sant Antoni. Un cop identificada, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar la nena a l’Hospital Sant Joan de Déu perquè pugui rebre les cures necessàries.

 

La mare de la petita, en ser retinguda pels mossos, els va detallar que s’havia endut la nena perquè tenia por que no li retornessin i que la donessin en adopció.

Per ara, la progenitora no ha estat detinguda, però sí que està localitzada. El pare, en canvi, segueix sense aparèixer i la policia el continua buscant.